Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Σκουλήκι 8 εκατοστών βρέθηκε στον εγκέφαλο γυναίκας στην Αυστραλία

Σκουλήκι 8 εκατοστών βρέθηκε στον εγκέφαλο γυναίκας στην Αυστραλία

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές και συνάμα τρομακτικό θέαμα βρέθηκαν χειρουργοί στην Αυστραλία, όταν ανακάλυψαν ότι ένα ζωντανό σκουλήκι μήκους 8 εκατοστών βρισκόταν στον εγκέφαλο μια γυναίκας και είναι πιθανό ότι μπορεί να ζούσε εκεί ακόμα και 2 μήνες!

Σύμφωνα με το BBC, οι χειρουργοί στην Αυστραλία αφαίρεσαν το σκουλήκι από τον κατεστραμένο εμπρόσθιο λοβό του εγκεφάλου της γυναίκας σε μια υπόθεση που όμοιά της δεν έχει καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά, ωστόσο αναδεικνύει τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών και λοιμώξεων από τα ζώα στους ανθρώπους, αναφέρουν οι ειδικοί.

«Όλοι σε εκείνο το χειρουργείο έπαθαν το σοκ της ζωής τους όταν ο χειρουργός πήρε μια λαβίδα για να μαζέψει μια ανωμαλία και η ανωμαλία αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ζωντανό σκουλήκι οκτώ εκατοστών που κουνιόταν και ήταν κατακόκκινο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιατρός λοιμωδών νοσημάτων στο νοσοκομείο της Καμπέρα, Σαντζάγια Σεναναγιακέ, για την επέμβαση που έγινε τον περασμένο χρόνο.

«Ακόμη και ξεχάσετε πόσο αηδιαστικό είναι, πρόκειται για μια νέα μόλυνση που δεν έχει καταγραφεί ποτέ πριν σε άνθρωπο», συμπλήρωσε ο γιατρός ενώ οι φωτογραφίες που προβάλλει το BBC στο παρακάτω βίντεο είναι ανατριχιαστικές.

«Θεέ μου, τι είναι αυτό; Κουνιέται!»

Η νευροχειρουργός που βρήκε το σκουλήκι, περιέγραψε στο BBC ότι επικεντρώθηκε στο σημείο του εγκεφάλου που είχε παράξενη εμφάνιση στις ακτινογραφίες. «Σκεφτόμουν ότι δεν έχω ξαναδεί κάτι πιο παράξενο. Μετά, όταν έπιασα το σκουλήκι άρχισα να λέω “Θεέ μου, τι είναι αυτό; Κουνιέται!”», δήλωσε η Δρ. Χάρι Πρίγια Μπάντι.

«Όλοι ήταν σοκαρισμένοι και το σκουλήκι κουνιόταν χαρούμενο, αρκετά δυναμικά θα έλεγα, έξω από τον εγκέφαλο», συμπλήρωσε η νευροχειρουργός, περιγράφοντας όλα όσα έγιναν στην αίθουσα του χειρουργείου με την ανακάλυψη του σκουληκιού.

Δείτε το βίντεο:

Πώς βρέθηκε το σκουλήκι στον εγκέφαλο της γυναίκας

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το σκουλήκι πιθανότατα εισέβαλε στη γυναίκα, την ώρα που εκείνη μάζευε ντόπια χόρτα, δίπλα σε μια λίμνη κοντά στο μέρος όπου μένει. 

Η ασθενής είχε πόνους στο στομάχι, βήχα, νυχτερινή εφίδρωση και διάρροια. Τα συμπτώματα κλιμακώθηκαν σε σε αυξανόμενη λήθη και επιδεινούμενη κατάθλιψη, με την ίδια να μπαίνει στο νοσοκομείο στα τέλη Ιανουαρίου 2021.

Σε μια ακτινογραφία που έκανε, ανακαλύφθηκε από τους γιατρούς «μια άτυπη βλάβη εντός του δεξιού μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου» αλλά ο πραγματικός λόγος της κατάστασής της αποκαλύφθηκε από έναν χειρουργό κατά τη διάρκεια μιας βιοψίας τον Ιούνιο του 2022.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις