Κόσμος

Σκούρα τα πράγματα για Νετανιάχου! Καταθέτει και μετά παραπέμπεται για διαφθορά!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει και μετά θα παραπεμφθεί για τα σκάνδαλα διαφθοράς.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ που ενημέρωσε και επίσημα τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου πως θα του ασκηθεί δίωξη για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

[read4more]

Ο εισαγγελέας Αβιτσάι Μάντελμπλιτ εξήγησε ότι η απόφασή του δεν είναι “οριστική” και ότι θα παράσχει στον 69χρονο πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου τη δυνατότητα να του δώσει εξηγήσεις πριν λάβει την τελική απόφασή του.

Η απόφαση αυτή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου και να θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία του Νετανιάχου, ο οποίος κυβερνά το Ισραήλ τα τελευταία 13 χρόνια. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η δίωξη αυτή αφορά τον “φάκελο 4.000”, την κωδική ονομασία που είχε δοθεί από τις δικαστικές αρχές στην υπόθεση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bezeq.

Ο πρωθυπουργός φέρεται ότι προσπάθησε να εξασφαλίσει ευνοϊκή μεταχείριση από τον ενημερωτικό ιστότοπο Walla, με αντάλλαγμα κάποιες “διευκολύνσεις” προς τον όμιλο, ο οποίος θα εξασφάλιζε εκατοντάδες εκατομμύρια από αυτή την υπόθεση. Όσον αφορά τις άλλες δυο κατηγορίες για τον Νετανιάχου, κάνουν λόγο για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Η παραπομπή του Νετανιάχου, εφόσον αποφασιστεί τελικά κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να γίνει πριν περάσουν αρκετοί μήνες. Κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να του ασκηθεί δίωξη πριν από τις εκλογές. Δεν υποχρεούται επίσης να παραιτηθεί από το αξίωμά του, στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και παραμείνει στο πόστο του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
5