weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Σκούρα τα πράγματα για τον δικηγόρο της Στόρμι Ντάνιελς

Σκούρα τα πράγματα για τον δικηγόρο της Στόρμι Ντάνιελς | Newsit.gr

Η απόφαση του δικαστή Ντένις Λαντίν από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Καλιφόρνια είναι η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση μεταξύ του Αβενάτι και του Τζέισον Φρανκ, του δικηγόρου που παλαιότερα συνεργάζονταν με το νομικό γραφείο του Αβενάτι.

Ο Φρανκ ισχυρίζεται ότι ο Αβενάτι και το νομικό του γραφείο έχουν αρνηθεί να τηρήσουν μία συμφωνία διακανονισμού οικονομικού ύψους αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία αυτή έχει εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο πτωχεύσεων, νωρίτερα μέσα στο 2018. Ο δικαστής ρώτησε τη Δευτέρα από την έδρα του δικαστηρίου “βρίσκεται κάποιος κύριος Αβενάτι εδώ;”

Δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από το ακροατήριο. Ο Αβενάτι που εμφανίζεται ως ένας εν δυνάμει προεδρικός υποψήφιος για το 2020 δεν ήταν παρών στο ακροατήριο.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι θα βρισκόταν στο Νιου Χάμσαϊρ, βοηθώντας στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι ψηφοφόροι και να πάνε στις κάλπες την 6η Νοεμβρίου.

“Είμαι χαρούμενος με τη σημερινή απόφαση και αναμένω να πάρω τα χρήματα που μου οφείλονται για μία πενταετία,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρανκ στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης.

Ο Αβενάτι είχε συμφωνήσει και είχε εγγυηθεί προσωπικά, όπως προβλέπει ένας δικαστικός διακανονισμός υπόθεσης χρεοκοπίας του νομικού του γραφείου Eagan Avenatti, την καταβολή του ποσού που χρωστάει στον Φρανκ στην περίπτωση που αυτό δεν καταβάλλονταν από το νομικό του γραφείο.

Ο Φρανκ κατέθεσε την μήνυση κατά του Αβενάτι στο πολιτειακό δικαστήριο τον Μάιο, όταν το νομικό γραφείο του Αβενάτι, αλλά κι ο ίδιος δεν τήρησαν μία ημερομηνία πληρωμής, σχετικά με την πρώτη από τις δύο δόσεις, για το ποσό των 4,85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος τροποποίησε την μήνυσή του, τον Ιούλιο, όταν ούτε το νομικό γραφείο, αλλά ούτε κι ο Αβενάτι κατέβαλαν τη δεύτερη δόση των 2,85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, ο Φρανκ έχει ξεκινήσει ξεχωριστή διαδικασία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, από την οποία επιδιώκει να συλλέξει ποσό 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τη νομική εταιρία του Αβενάτι.

Σε ακρόαση που έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα για την υπόθεση αυτή στο Λος Άντζελες, η δικαστής Βιρτζίνια Φίλιπς άφησε να εννοηθεί ότι τείνει προς την κατεύθυνση να ζητήσει την αρμοδιότητα για τον χειρισμό της υπόθεσης από το δικαστήριο των πτωχεύσεων, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο αναβολής στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Φρανκ από την πλευρά του επιδιώκει να μεταβιβάσει την υπόθεση χρεοκοπίας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, προκειμένου να επιτύχει την έκδοση κλήσεων για την παράδοση εταιρικών και τραπεζικών αρχείων από το νομικό γραφείο του Αβενάτι, στην προσπάθειά του να πάρει τα χρήματα που του οφείλονται.

Έξωση για το νομικό γραφείο του Αβενάτι

Σε άλλη δίκη που έγινε τη Δευτέρα, δικαστής στην κομητεία Όραντζ στην Καλιφόρνια εξέδωσε απόφαση για την έξωση του προσωπικού του νομικού γραφείου Eagan Avenatti από τα γραφεία του στο Νιούπορτ Μπιτς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Los Angeles Times.” Όπως φαίνεται από τα έγγραφα της δίκης που είχε στα χέρια του το ABC News πριν από την δικαστική απόφαση για την έξωση, ο ιδιοκτήτης των γραφείων ισχυρίζεται ότι η Eagan Avenatti του χρωστάει ενοίκια τεσσάρων μηνών για τον χώρο γραφείων εμβαδού 8.300 τ.μ., που ενοικίαζε και είχαν θέα στον ωκεανό.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερε ότι το δικαστήριο ακύρωσε την πράξη ενοικίασης των γραφείων, διατάζοντας το νομικό γραφείο του Αβενάτι να παραδώσει τον χώρο, αλλά και να πληρώσει ποσό άνω των 200.000 δολαρίων από τα ενοίκια προηγούμενων μηνών.

Ο Αβενάτι από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι η νομική εταιρία του Φρανκ “προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις δικαστικές αποφάσεις, με στόχο να καταστρέψει” το νομικό του γραφείο.

“Το οικονομικό κόστος της οποιαδήποτε σε βάρος μου δικαστικής απόφασης, θα αφαιρεθεί από το ποσό άνω των 12 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο, ο Τζέισον Φρανκ χρωστάει σε εμένα, αλλά και στην νομική εταιρία Avenatti & Associates, ως αποτέλεσμα αυτής της απάτης,” δήλωσε ο Αβενάτι στο ABC News, μετά τη δικαστική απόφαση.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο Φρανκ διέκοψε το συμβόλαιο που είχε με την Αβενάτι και του πήρε πελάτες από το νομικό του γραφείο.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Φρανκ Έρικ Τζορτζ απορρίπτει τον ισχυρισμό αυτό του Αβενάτι χαρακτηρίζοντας τον “παραίσθηση ανοησίας,” τονίζοντας ότι θα στραφεί άμεσα κατά των περιουσιακών στοιχείων του Αβενάτι, μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

“Στο τέλος της ημέρας, μέχρι να εξοφλήσει το χρέος του, θα τον κυνηγάω για δεκαετίες,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έρικ Τζορτζ σε μία συνέντευξη που έδωσε στο ABC News.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ (ABC News)

#TAGS MM