Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Σλοβακία – Κορονοϊός: Εκτόξευση των κρουσμάτων έφεραν οι ανεμβολίαστοι

Σλοβακία – Κορονοϊός: Εκτόξευση των κρουσμάτων έφεραν οι ανεμβολίαστοι

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μετά από τις 23 Μαρτίου κατέγραψε η Σλοβακία που μέτρησε το τελευταίο 24ωρο 1.971 εν μέσω μιας αύξησης των μολύνσεων κυρίως μεταξύ των ανεμβολίαστων κατά του κορονοϊού πολιτών.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τα τρία τέταρτα των κρουσμάτων επιβεβαιώθηκαν με μοριακό τεστ και αφορούν ανεμβολίαστους.

Ο αριθμός των ασθενών που έχει επιβεβαιωθεί ή εικάζεται ότι έχει μολυνθεί με COVID-19 αυξήθηκε σε 753, ανακοίνωσε το υπουργείο, παραμένει δηλαδή κάτω από το απόγειο των σχεδόν 4.000 τον Μάρτιο.

Η Σλοβακία είναι μια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησαν αργά τους εμβολιασμούς των πολιτών και καταγράφει μια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων παρόμοια με εκείνη που παρατηρείται σε άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, όπου τα επίπεδα εμβολιασμού είναι σχετικά χαμηλά.

Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων στη Σλοβακία συντελείται με αργότερους ρυθμούς σε σχέση με τις κυβερνητικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων στα 3.000 ημερησίως μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Σχεδόν το 52% του ενήλικου πληθυσμού στη Σλοβακία είναι πλήρως εμβολιασμένο σε σύγκριση με το συνολικό ποσοστό εμβολιασμού του 74% στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Οι επιφυλάξεις ως προς τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού έχουν ενισχυθεί από κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένου του πρώην κυβερνώντος κόμματος Smer, του πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι δεν θα εμβολιαστεί.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις