Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σμύρνη: 3χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 65 ώρες! Συγκλονιστικές οι εικόνες που κρατά σφιχτά το δάχτυλο του διασώστη

Σμύρνη: 3χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 65 ώρες! Συγκλονιστικές οι εικόνες που κρατά σφιχτά το δάχτυλο του διασώστη

Μετά την διάσωση της 14χρονης Ιντίλ μετά από 58ώρες που βρισκόταν τα συντρίμμια, τα σωστικά συνεργεία στην Σμύρνη έσωσαν και ένα 3χρονο κοριτσάκι μετά από 65 ολόκληρες ώρες!

Η μικρή Ελίφ ήταν στο κτίριο “Doganlar” το οποίο κατέρρευσε από το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ την Παρασκευή.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, η 3χρονη Ελίφ κατάφερε να βγει ζωντανή προκαλώντας συγκίνηση και δάκρυα χαράς.

Οι δύο αδελφές της Ελίφ και ο ένας της αδελφός είχαν σωθεί μαζί με τη μητέρα τους το Σάββατο, όμως αργότερα ένα από τα παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του.

«Χίλια ευχαριστώ, σε Εσένα, Θεέ μου. Βγάλαμε τη μικρή μας Ελίφ από τα ερείπια»,έγραψε ο Μεχμέτ Γκουλούογλου, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), στο Twitter.

“Δεν άφηνε το χέρι μου”

Συγκλονιστικά είναι και τα όσα αναφέρει και ο διασώστης που τη βρήκε. “Μόλις τη βρήκα έπιασε το δάχτυλό μου και δεν το άφηνε. Της σκούπισα το πρόσωπο από τη σκόνη, και την μεταφέραμε έξω. Μέχρι να μπει στον ειδικό θάλαμο δεν άφησε το δάχτυλό μου”.

Οι φωτογραφίες με τη μικρή ΕΛίφ να κρατά το δάχτυλο του διασώστη είναι χαρακτηριστικές και “σκίζουν” καρδιές.

Δραματική διάσωση 14χρονης – 79 νεκροί μέχρι στιγμής

Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε 79 και οι τραυματίες σε 962. “Σφίξιμο” στην καρδιά προκαλούν και οι εικόνες από τον απεγκλωβισμό ενός κοριτσιού 14 χρονών, μετά από 58 ώρες!

Η Ιντίλ Σιρίν είχε καταπλακωθεί από το κτίριο “Emrah” στο οποίο βρισκόταν το διαμέρισμα που έμενε. Μετά από σκληρή μάχη με το χρόνο το κοριτσάκι βγήκε τελικά ζωντανό, και τα βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης και τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα μιλούν από μόνα τους.

Ωστόσο δυστυχώς αγνοείται ακόμα η αδερφή της, η οποία είχε καταπλακωθεί μαζί με την Ιντίλ. Η 14χρονη διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Κατά τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, ο σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς ή προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε περίπου σαράντα κτίρια. Άλλα περίπου χίλια υπέστησαν λιγότερο εκτεταμένες ζημιές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις