Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σοφία Λόρεν: Θα τιμηθεί από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Capri Hollywood!

Σοφία Λόρεν: Θα τιμηθεί από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Capri Hollywood!
youtube (αρχείο)

Η Ιταλίδα ηθοποιός, Σοφία Λόρεν θα τιμηθεί με το βραβείο Capri Legend Award (Μύθος του Κάπρι) για το σύνολο της καριέρας της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Capri -Hollywood, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Μία άλλη θρυλική Ιταλίδα, η σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Λίνα Βερτμίλερ θα απονείμει το βραβείο στη Σοφία Λόρεν, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου στο νησί της Ιταλίας.

Το βραβείο, σύμφωνα με το THR, έχει ιδιαίτερη σημασία για τις δύο φίλες, καθώς η Σοφία Λόρεν απένειμε τον περασμένο Οκτώβριο στη Λίνα Βερτμίλερ το τιμητικό Όσκαρ στην τελετή απονομής των Governors Awards της Aμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Capri-Hollywood έχει προγραμματιστεί η ιταλική πρεμιέρα της ταινίας “Little Women” (Μικρές Κυρίες) της Γκρέτα Γκέργουικ.

Η Σοφία Λόρεν ήταν υποψήφια για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου το 1965 για τον ρόλο της στην ταινία “Γάμος Αλά Ιταλικά” (Marriage Italian Style) του Βιτόριο ντε Σίκα και έλαβε τιμητικό βραβείο από την Aμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών το 1991.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Σοφία Λόρεν κέρδισε ένα βραβείο Grammy, πέντε Χρυσές Σφαίρες, βραβείο Cecil B. DeMille, βραβείο BAFTA, τιμητική Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, τιμητικό βραβείο Cesar και βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στα Φεστιβάλ των Καννών, του Σαν Σεμπαστιάν και της Βενετίας.

Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Κάπρι είναι αφιερωμένο στον Ιταλό δημιουργό ταινιών Τζίλο Ποντεκόρβο, ο οποίος πέθανε το 2006, με αφορμή την 100η επέτειο από την γέννησή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις