Κόσμος

Σοκ από την σφαγή 16 αφγανών από αμερικάνο στρατιώτη – Τι δηλώνει το ΝΑΤΟ

Ο αμερικανός στρατηγός Τζον Αλεν, διοικητής της ISAF, της στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, διαβεβαίωσε σήμερα ότι κάθε άτομο υπεύθυνο για τη σφαγή των δεκαέξι Αφγανών αμάχων θα "λογοδοτήσει πλήρως για τις πράξεις του".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Είμαι αποφασισμένος να εξασφαλίσω ότι κάθε πρόσωπο του οποίου η ευθύνη θα αποδειχτεί θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του”, αναφέρει ο στράτηγος Aλεν σε ανακοινωσή του στην οποία δεσμεύεται “προς τον λαό του Αφγανιστάν ότι θα γίνει μια γρήγορη και σε βάθος έρευνα”.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ‘Αντερς Φογκ Ράσμουσεν εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για την σφαγή 16 Αφγανών από έναν αμερικανό στρατιώτη.

“Θέλω να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό επεισόδιο στην επαρχία Κανταχάρ και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στο λαό και την κυβέρνηση του Αφγανιστάν”, επισημαίνει ο Ράσμουσεν.

“Εκφράζω επίσης της απόλυτη στήριξή μου στην δεσμευση του στρατηγού Τζον Αλεν (επικεφαλής της Isaf) να ερευνήσει τα γεγονότα και να αποδώσει ευθύνες”, πρόσθέτει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

“Παραμένουμε απολύτως αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε, μαζί με τους αφγανούς εταίρους μας, την αποστολή μας για ένα ισχυρό και σταθερό Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης:

Ανήσυχος ο Ομπάμα με τη σφαγή των αφγανών από αμερικανό στρατιώτη

Αμερικανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίων αμάχων στο Αφγανιστάν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα