Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σοκ – Η Κριστιάν Αμανπούρ αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο των ωοθηκών

Κριστιάν Αμανπούρ
Φωτογραφία από: YouTube

Η Ιρανοβρετανή δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ, από τα πρώτα ονόματα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, ανακοίνωσε σήμερα ότι πάσχει από καρκίνο των ωοθηκών και θα υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, χωρίς να διευκρινίσει αν θα μείνει μακριά από τα τηλεοπτικά πλατό.

«Τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες βίωσα πολλά σκαμπανεβάσματα επειδή, όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες σε όλον τον κόσμο, διαγνώστηκα με καρκίνο στις ωοθήκες», αποκάλυψε η 63χρονη δημοσιογράφος που σήμερα έχει την έδρα της στο Λονδίνο.

Όπως είπε, ήδη υποβλήθηκε με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και θα ακολουθήσουν «πολλοί μήνες χημειοθεραπείας»

Η Αμανπούρ, που παρουσιάζει την ομώνυμη ειδησεογραφική εκπομπή στο CNN και είναι επικεφαλής της διεθνούς υπηρεσίας του δικτύου, έγινε γνωστή στο παγκόσμιο κοινό όταν κάλυψε τον πόλεμο του Κόλπου, το 1991, μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ, λίγους μήνες νωρίτερα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες ηγέτες και προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς ενώ έχει κάνει πολλά ρεπορτάζ στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, τη Ρουάντα και τα Βαλκάνια. Κατήγγειλε μεταξύ άλλων τη σφαγή των μουσουλμάνων της Βοσνίας, λέγοντας ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ απλά δεν μπορείς να παραμείνεις ουδέτερος: η ουδετερότητα ισοδυναμεί με συνενοχή».

Δηλώνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον και στο βρετανικό σύστημα υγείας, η Αμανπούρ εξήγησε ότι αποφάσισε να αποκαλύψει την ασθένειά της «για λόγους διαφάνειας» αλλά «κυρίως για να καλέσω όλες τις γυναίκες να υποβληθούν σε εξετάσεις το συντομότερο δυνατόν», να ενημερωθούν για την ασθένεια, να «ακούν το σώμα τους» και «φυσικά, να φροντίζουν να μην παραβλέπονται οι ιατρικές ανησυχίες τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις