Κόσμος

Σοκ! Σκόπιμα τα πλήγματα σε ιατρικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ιντλίμπ

Μια αποκάλυψη σοκ έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τόνισε πως πάνω από 60 ιατρικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία έχουν πληγεί σκόπιμα.

Την τελευταία εβδομάδα στην επαρχία Ιντλίμπ έχουν πληγεί τέσσερις ιατρικές εγκαταστάσεις και φαίνεται πως έχουν τεθεί σκόπιμα στο στόχαστρο από δυνάμεις που συνδέονται με την κυβέρνηση.

Η Ιντλίμπ, στη βορειοανατολική Συρία, που αποτελεί στόχο μιας επίθεσης με την υποστήριξη της Ρωσίας η οποία εξαπολύθηκε το καλοκαίρι με σκοπό την κατάληψή της και την κατάληψη των γύρω περιοχών, είναι τμήμα του τελευταίου μεγάλου προπυργίου των ανταρτών στον πόλεμο της Συρίας.

Από τις 29 Απριλίου, 61 ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν πληγεί εκεί, ορισμένες μάλιστα από αυτές έχουν πληγεί πολλές φορές, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινσ δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ.

«Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αν κάθε επίθεση ήταν εκ προθέσεως, αλλά η μεγάλη κλίμακα αυτών των επιθέσεων… υποδηλώνει έντονα πως δυνάμεις που συνδέονται με την κυβέρνηση, οι οποίες διενεργούν τα πλήγματα αυτά, πλήττουν εν μέρει, αν όχι πλήρως, εκ προθέσεως εγκαταστάσεις υγείας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Δεν είναι δυνατό να είναι όλα ατυχήματα», δήλωσε αργότερα στο πρακτορείο Ρόιτερ. Είπε πως, αν αποδειχθεί ότι ένα ή περισσότερα από αυτά ήταν εκ προθέσεως, θα πρόκειται για εγκλήματα πολέμου.

Ζημιές αναφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καφρ Νόμπολ στις 6 Νοεμβρίου –το οποίο είχε πληγεί επίσης τον Μάιο και τον Ιούλιο– και δύο αεροπορικές επιδρομές έπληξαν επίσης απευθείας το νοσοκομείο αλ-Ίχλας στη νότια Ιντλίμ, καταστρέφοντάς το αυτή την εβδομάδα, είπε ο Κόλβιλ.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και έχει αναγκάσει 13 εκατομμύρια άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους — οι μισοί από αυτούς έχουν εγκαταλείψει τη ρημαγμένη χώρα.

Μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στη βόρεια Συρία για την εκδίωξη των μαχητών της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού, τουλάχιστον 92 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη βόρεια και τη βορειοανατολική Συρία, είπε ακόμη ο Κόλβιλ.

Η επίθεση αυτή προκάλεσε τον εκτοπισμό 200.000 ανθρώπων, περίπου οι μισοί από τους οποίους παραμένουν εκτοπισμένοι ή διασκορπισμένοι σε καταυλισμούς και καταφύγια, δήλωσε σήμερα ο Νατζάτ Ρότσντι, σύμβουλος για ανθρωπιστικές υποθέσεις του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει τον ενιαίο κομματικό μηχανισμό είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ
Σκηνές χάους σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία: Επιβάτες πήδηξαν στο κενό και τραυματίστηκαν έπειτα από λάθος συναγερμό για φωτιά
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, κάποιοι από τους επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από το δεξιό φτερό, με αποτέλεσμα πέφτοντας στο έδαφος να τραυματιστούν
Πανικός σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία