Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Σοκ στη Γερμανία! Νοσοκόμα έδινε με σύριγγα μορφίνη σε νεογνά

Σοκ στη Γερμανία! Νοσοκόμα έδινε με σύριγγα μορφίνη σε νεογνά

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τη σοκαριστική υπόθεση στη Γερμανία: μια νοσοκόμα κατηγορείται πως έδινε, με σύριγγα, μορφίνη σε βρέφη που είχαν γεννηθεί πρόωρα. Ευτυχώς, τα πέντε νεογνά επέζησαν.

Δεν είναι, ακόμη, γνωστό το κίνητρο που ώθησε τη νοσοκόμα να δώσει τα πέντε βρέφη μορφίνη. Αν και η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, η αστυνομία βρήκε στο ντουλάπι της, σε νοσοκομείο της πόλης Ουλμ στη νότια Γερμανία, σύριγγα που περιείχε μητρικό γάλα και ίχνη μορφίνης.

Σε βάρος της νοσοκόμας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ανακοίνωσε ο Κρισόφ Λερ, εισαγγελέας της Ουλμ.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Γερμανίδα νοσοκόμα έκανε ένεση με μητρικό γάλα και μορφίνη σε πέντε νεογνά ηλικίας μίας ημέρας με 5 εβδομάδων. Όλα έγιναν τη νύχτα 19ης προς την 20η Δεκεμβρίου.

Τα νεογνά παρουσίασαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όμως τελικά κατάφεραν να σωθούν χάρη στην επέμβαση των γιατρών. Το νοσοκομείο αρχικά εκτίμησε ότι τα βρέφη είχαν παρουσιάσει κάποια μόλυνση, όμως οι εξετάσεις ούρων απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτό, δήλωσε ο Μπέρνχαρντ Βέμπερ, διοικητής της αστυνομίας.

Αντίθετα από τις αναλύσεις που έγιναν εντοπίστηκαν στα νεογνά ίχνη μορφίνης, παρόλο που δύο από αυτά δεν προβλεπόταν να λάβουν την ουσία αυτή. Τότε το νοσοκομείο αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία.

Η νοσοκόμα τέθηκε χθες Τετάρτη υπό κράτηση. Πιστεύεται ότι «ενήργησε σκοπίμως», εξήγησε ο εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι γνώριζε πως τα νεογνά ενδέχεται να πεθάνουν από τη μορφίνη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις