Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σοκ στη Βραζιλία: Έθαψαν νεογέννητο βρέφος ζωντανό! Η στιγμή της διάσωσής του

Βραζιλία νεογέννητο

Εικόνες σοκαριστικές. Με γυμνά χέρια, ένας αστυνομικός στη Βραζιλία καταφέρνει να βγάλει ζωντανό ένα βρέφος που έμεινε θαμμένο τουλάχιστον επτά ώρες.

Η υπόθεση σοκάρει όλη τη Βραζιλία. Ένα νεογέννητο βρέφος, ένα κοριτσάκι που μόλις είχε γεννηθεί, ανασύρθηκε ζωντανό, χάρη στις αγωνιώδεις προσπάθειες των αστυνομικών. Το είχαν θάψει στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας. Υποστήριξαν ότι θεώρησαν πως το παιδί είχε γεννηθεί νεκρό. Και το έθαψαν. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, πίστεψαν πως θα ανέσυραν το παιδί νεκρό. Αλλά έπαθαν σοκ όταν κατάλαβαν πως δεν ήταν νεκρό αλλά ζωντανό!

Η αστυνομία ενημερώθηκε από μια νοσοκόμα. Η γυναίκα είδε να θάβουν το νεογέννητο κοριτσάκι λίγο μετά τη γέννησή του, στο εθνικό πάρκο Σινγκού, όπου ζουν πολλές φυλές αυτοχθόνων στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο της δυτικής Βραζιλίας. Το παιδί γεννήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, θάφτηκε λίγες ώρες αργότερα και η αστυνομία έφτασε στο σημείο αργά το βράδυ.

Δυο αστυνομικοί άρχισαν αμέσως να ερευνούν το χώρο και αποφάσισαν να ξεθάψουν το βρέφος στο σημείο όπου υπήρχε ο αυτοσχέδιος τάφος. Τότε άκουσαν ψιθύρους. Κατάλαβαν πως το παιδί ζούσε. Ο ένας με τα γυμνά του χέρια και ο δεύτερος με μια αξίνα, άρχισαν να σκάβουν.

Κατάφεραν να βγάλουν το νεογέννητο κοριτσάκι από τον τάφο των 50 εκατοστών. Παρόλο που είχε μείνει θαμμένο για τουλάχιστον επτά ώρες. Είχε ακόμη τον ομφάλιο λώρο πάνω της.

Δείτε το σοκαριστικό video που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου μπήκε στην εντατική μονάδα νεογνών, στο νοσοκομείο στην Κουιάμπα, πρωτεύουσα της πολιτείας Μάτο Γκρόσο. Φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη για τη ζωή.

Τι κρύβεται πίσω από τη σοκαριστική υπόθεση στη Βραζιλία

Η μητέρα του νεογέννητου βρέφους είναι ένα 15χρονο κορίτσι που ανήκει σε φυλή Ινδιάνων της Βραζιλίας. Ο πατέρας του παιδιού αρνείται να το αναγνωρίσει. Η αστυνομία κάνει ήδη έρευνα για το αν πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ή αν όντως η οικογένεια, όπως υποστηρίζει, πίστεψε ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό και το έθαψε.

Η νεαρή μητέρα υποστήριξε πως ήταν μόνη της στο μπάνιο όταν άρχισαν οι συσπάσεις. Η γέννα ήταν πολύ γρήγορη. Είπε πως το παιδί έπεσε με το κεφάλι στο πάτωμα και χτύπησε. Το γεγονός πως δεν έκλαψε έκανε εκείνη και τα άλλα μέλη της οικογένειάς της να πιστέψουν πως ήταν νεκρό. Και έτσι το έθαψαν στον κήπο του σπιτιού.

Αυτό υποστήριξε στην αστυνομία και 57χρονη προγιαγιά του βρέφους, μέλος της φυλής Καμαγιούρα. Υποστήριξε πως ακολούθησε τα έθιμα της φυλής της. Τύλιξε το παιδί με ένα πανί και το έθαψε στην αυλή. Η οικογένεια δεν αρνήθηκε να υποδείξει στους αστυνομικούς που ήταν ο τάφος του παιδιού. Είπαν πως ακολούθησαν τα έθιμά τους.

Έρευνες από τις αρχές

Η 57χρονη προγιαγιά του νεογέννητου συνελήφθη. Ο εισαγγελέας Πάουλο Ρομπέρτο ντο Πράντο δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα. Οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για απόπειρα παιδοκτονίας ή αν όντως η οικογένεια πίστευε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό.

Η αστυνομία έχει ανακρίνει και άλλα μέλη της οικογένειες με τη βοήθεια ενός ανθρωπολόγου, ενός ψυχολόγου και εκπροσώπων της Funai, της κρατικής υπηρεσίας αρμόδιας για τις φυλές των αυτοχθόνων.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, προσπαθούν να κατανοήσουν αν η υπόθεση συνδέεται με έθιμα της φυλής. Οι αρχές αμφισβητούν την εκδοχή της οικογένειας. «Καθώς ο πατέρας του αρνείται να το αναγνωρίσει και η μητέρα του είναι μόλις 15 ετών, υποψιαζόμαστε ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν το νεογέννητο», επεσήμανε η τοπική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις