Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σοκ στην Ιταλία: 10χρονο κοριτσάκι πέθανε από ασφυξία για πρόκληση στο Tik Tok

TikTok

Τραγικό τέλος είχε ένα 10χρονο κοριτσάκι στην Ιταλία καθώς πέθανε από ασφυξία ενώ τραβούσε βίντεο στα πλαίσια μιας πρόκλησης στα social media. O ξαφνικός θάνατος του μικρού παιδιού, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, ενώ για το συμβάν εξέφρασε τη λύπη της και η πλατφόρμα του Tik Tok. 

To 10χρονο κοριτσάκι από το Παλέρμο της Σικελίας, σύμφωνα με το ansa.it και το italy24news.com, είχε δέσει μία ζώνη γύρω από το λαιμό του για να πάρει μέρος στο Blackout Challenge του Tik Tok. Όταν οι γονείς βρήκαν το παιδί, αμέσως το οδήγησαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης. Μετά από λίγες ώρες το 10χρονο κοριτσάκι ήταν εγκεφαλικό νεκρό και οι γονείς ενέκριναν την δωρεά οργάνων.

Οι αστυνομικές Αρχές του Παλέρμο, όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, διέταξαν έρευνα για το άτυχο συμβάν και κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνο του ανήλικου παιδιού ώστε να μελετηθούν μηνύματα και συνομιλίες.

Από την πλευρά της, η πλατφόρμα του Tik Tok εξέφρασε την λύπη της για το περιστατικό και τόνισε πως η ασφάλεια των χρηστών της είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Παράλληλα όμως έσπευσε σε δήλωση πως οι έλεγχοι ασφαλείας δεν δείχνουν κανένα επικίνδυνο περιεχόμενο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους προκλήσεις προκαλούν σοβαρά και θανάσιμα ατυχήματα. Παρόμοιες προκλήσεις στα social media κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη ειδικά για τις επιπτώσεις σε ανηλίκους.

Με πληροφορίες από ansa.it και italy24news.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις