Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Σοκάρει Έλληνας γιατρός στην Γαλλία: Γίνεται ήδη διαλογή ασθενών!

Σοκάρει Έλληνας γιατρός στην Γαλλία: Γίνεται ήδη διαλογή ασθενών!

Ο κορονοϊός πλήττει την Γαλλία με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, που είναι καθηγητής αιματολογίας στη σχολή Ιατρικής της Σορβόνης, περιέγραψε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο την δραματική κατάσταση με την διαχείριση των ασθενών.

Όπως είπε ο κ. Γεροτζιάφας, ήδη οι Αρχές εξετάζουν την σύσταση επιτροπών οι οποίες θα διαλέγουν στα νοσοκομεία ποιοι ασθενείς θα μπουν στην εντατική.

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το ανατολικό μέτωπο περιμένει να πέσει. Έχουμε ήδη διαλογή ασθενών. Σχεδιάζουν επιτροπές για διαλογή ασθενών. Θα διαλέγουν ποιος ασθενείς θα μπει στην εντατική», είπε ο καθηγητής αιματολογίας.

Click4More Αχτίδα φωτός για το φάρμακο του κορονοϊού! Οι δοκιμές που έγιναν στη Γαλλία

Και πρόσθεσε: «Στο Παρίσι δεχόμαστε πίεση. Έχουμε αντιληφθεί ότι κάποιοι ασθενείς κινδυνεύουν με θρόμβωση. Πρέπει να παρθούν δρακόντια μέτρα για να ελαττωθεί η ταχύτητα εξάπλωσης της επιδημίας στην Ελλάδα. Μέχρι πριν 1 μήνα είχε απεργίες στη Γαλλία για αύξηση προσωπικού και δαπάνες. Για την εποχιακή γρίπη, φανταστείτε τώρα τι πρόβλημα υπάρχει. Όλο το βάρος πέφτει στο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο στην Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ λόγω της κρίσης. Πρέπει λοιπόν να μείνουμε σπίτι. Ώστε να μην βρεθείτε στην Ελλάδα σε παρόμοια κατάσταση», κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις