Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Σοκάρει η αποκάλυψη της Σάλι Φιλντ: Με κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατριός μου

Σοκάρει η αποκάλυψη της Σάλι Φιλντ: Με κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατριός μου
Η Σάλι Φιλντ με τον Μπαράκ Ομπάμα το 2014 όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ τον τίμησε για την προσφορά της στην τέχνη - Φωτογραφία αρχείου EPA

Μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς στις ΗΠΑ και παγκοσμίως αποκάλυψε τον τρόμο που έζησε από τα 14 χρόνια της ζωής της. Η Σάλι Φιλντ έζησε τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατριό της και τώρα έφτασε η ώρα να μοιραστεί τα πάντα.

Όλα έρχονται στο φως με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της “In Pieces” στις 18 Σεπτεμβρίου. Η Σάλι Φιλντ αποφάσισε να μοιραστεί την προσωπική ιστορία της σεξουαλικής της κακοποίησης από τον πατριό της, επίσης ηθοποιό Τζοκ Μαχόνεϊ και όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στους New York Times γιατί το αποκάλυψε τόσα χρόνια μετά, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «δεν γνώριζα ότι έχω “φωνή”».

Φωτογραφία αρχείου EPA

Οι γονείς της Σάλι Φιλντ χώρισαν το 1951. Έναν χρόνο αργότερα, η μητέρα της παντρεύτηκε τον Μαχόνεϊ, γνωστό από τη συμμετοχή του “Ο Ταρζάν πάει στην Ινδία”. Η Μάργκαρετ Φιλντ και ο Μαχόνεϊ χώρισαν το 1968 και εκείνος πέθανε το 1989.

«Θα ήταν πιο εύκολο αν ένιωθα έστω κάτι, αν ο Τζόκο (σ.σ. έτσι ήταν το παρατσούκλι του πατριού της) ήταν σκληρός και τρομακτικός. Αλλά δεν ήταν. Μπορούσε να γίνει μαγικός» γράφει στο βιβλίο της. Της ζητούσε να πάει στο δωμάτιό του. «Ήξερα» γράφει η 71χρονη, σήμερα, ηθοποιός. Δεν ήταν μια φορά. Ήταν πολλές. Σταμάτησαν όταν εκείνη έγινε 14 ετών. Περιγράφει πως ένιωθε αβοήθητο παιδί αλλά και δυνατή για να αντέξει. «Αλλά ήθελα να γίνω παιδί ξανά».

Αποφάσισε να μιλήσει στη μητέρα της όταν εκείνη πέθαινε από καρκίνο, το 2011. Ήταν λίγο καιρό αφού έμαθε ότι είχε πάρει το ρόλο στην ταινία «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Τότε, κάλεσε τη μητέρα της για δείπνο και της αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που είχε ζήσει σαν παιδί.

Φωτογραφία αρχείου EPA

Η Σάλι Φιλντ αποκαλύπτει επίσης στο βιβλίο της ότι στα 17 της χρόνια έκανε έκτρωση, στην πόλη Τιχουάνα του Μεξικό. Η 71χρονη ηθοποιός έχει κερδίσει δυο Όσκαρ και τρία βραβεία Emmy, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες σταθμούς όπως οι Norma Rae, Ανθισμένες Μανόλιες και Φόρεστ Γκαμπ αλλά και σε πολλές γνωστές και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές.

Παντρεύτηκε δυο φορές, απέκτησε τρεις γιους. Ανάμεσα στους δυο γάμους τους είχε μια παθιασμένη σχέση με τον Μπαρτ Ρέινολντς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις