Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σοκάρει η ομολογία του οδηγού της Uber που στραγγάλισε την 30χρονη Βρετανίδα διπλωμάτη!

οδηγός Uber

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί ο οδηγός της Uber, ο οποίος περιέγραψε στους αστυνομικούς στο Λίβανο πως βίασε και στραγγάλισε τη Βρετανίδα Ρεμπέκα Ντάικς, μια εργαζόμενη στην πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βηρυτό. Ο Tarek Hawchieh, ο οποίος ομολόγησε το ανατριχιαστικό έγκλημα… είπε πως το έκανε γιατί ήθελε να την βιάσει γιατί ήταν ξένη και ήταν εύκολο.

Ο οδηγός της Uber σε μία κυνική ομολογία είπε επίσης ότι ήθελε να την βιάσει επειδή φορούσε κοντή φούστα. Όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές στην Daily Mail, η μοίρα της Ρεμπέκα Ντάικς, είχε καθοριστεί από την στιγμή που άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και μπήκε μέσα.

“Με το που την είδα ήθελα να την βιάσω γιατί είναι ξένη και είναι εύκολο”

Ο οδηγός ταξί συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Βυρηττό, κατηγορούμενος για τον φόνο της 30χρονης Ρεμπέκα Ντάικς, που βρέθηκε βιασμένη και πεταμένη στην άκρη του δρόμου στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Βίασε και στραγγάλισε Βρετανίδα διπλωμάτη – Χειροπέδες σε οδηγό ταξί στη Βηρυτό

Ο δράστης παρέλαβε το θύμα του έξω από ένα γνωστό μπαρ της Βηρυτού για να την πάει στο σπίτι της.

«Είπε πως του φάνηκε όμορφη, πως φορούσε μία κοντή φούστα και αποφάσισε να τη βιάσει, αφού σκέφτηκε πως θα ήταν εύκολο μιας και ήταν ξένη», δήλωσαν αστυνομικές πηγές στην εφημερίδα Daily Mail, που επίσης αποκαλύπτει φωτογραφίες του δράστη από το facebook.

Το “καλόπαιδο” που βρήκε τον τρόπο να εξαπατήσει την Uber

Ο 29χρονος Ταρέκ Χαοτσιέχ μόνο καλό παιδί δεν ήταν… μιας και είχε συλληφθεί δυο φορές. Την πρώτη για κλοπή οχημάτων και την δεύτερη για ναρκωτικά.

Ωστόσο, κατάφερε στην Uber να χρησιμοποιήσει πλαστά έγγραφα τα οποία “αποδείκνυαν” ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο. Εκείνος, ωστόσο, στο προφίλ του στο Facebook… πόζαρε με καλάσνικοφ, έβγαζε φωτογραφίες πίνοντας αλκοόλ και γενικά έδειχνε πως μάλλον δεν ήταν και τόσο καλό παιδί!

Τη βίασε και τη στραγγάλισε

Η Ρεμπέκα Ντάικς, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης (DFID) της βρετανικής πρεσβείας στη Βηρυτό, βρέθηκε νεκρή το Σάββατο (16.12.2017)  το βράδυ στη βόρεια Βηρυτό, με ένα κορδόνι τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της, ενώ το άψυχο σώμα της έφερε σημάδια στραγγαλισμού.

«Όλοι στην πρεσβεία σοκαρίστηκαν και λυπήθηκαν βαθιά από την είδηση αυτή» είπε ο πρεσβευτής της Βρετανίας Χιούγκο Σόρτερ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της «Μπέκι».

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο της αγαπημένης μας Ρεμπέκα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταλάβουμε τι έγινε», αναφέρει η οικογένειά της σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σπάνια διαπράττονται τέτοιου είδους εγκλήματα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, η οποία θεωρείται σχετικά ασφαλής για τους τουρίστες και τη σημαντική κοινότητα ξένων που διαμένει εκεί.

Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά το ζήτημα ασφαλείας στην Uber σε πολλές χώρες του κόσμου.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την ημέρα δολοφονίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις