Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

Σοκάρει βίντεο του BBC για Γάζα: Γιατροί καταγγέλλουν βασανιστήρια από τον ισραηλινό στρατό

Σοκάρει βίντεο του BBC για Γάζα: Γιατροί καταγγέλλουν βασανιστήρια από τον ισραηλινό στρατό

Συγκλονίζει βίντεο που φέρνει στην επικαιρότητα το BBC από τη Γάζα. Απεικονίζει πάνω από 50 μέλη ιατρικού προσωπικού νοσοκομείου να είναι στα γόνατα, ημίγυμνοι και σε κλοιό ισραηλινών στρατιωτών.

Τη φρίκη που εκτυλίσσεται στη Γάζα αποκαλύπτει βίντεο του BBC. Έξω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Χαν Γιουνίς ημίγυμνοι Παλαιστίνιοι είναι γονατιστοί με τα χέρια τους στο κεφάλι και τριγύρω τους στρατιώτες του Ισραήλ.

Το βίντεο συνοδεύεται από μαρτυρίες γιατρών που καταγγέλλουν βασανιστήρια, κάτι που, ωστόσο, διαψεύδει κατηγορηματικά το ισραηλινός στρατός.

Το οπτικό ντοκουμέντο δείχνει, επίσης, έναν τραυματία σε φορείο να έχει τα χέρια του δεμένα.

Επιπλέον, γιατροί του κεντρικού νοσοκομείου της νότιας Γάζας καταγγέλλουν στο βρετανικό ειδησεογραφικό ότι κατά την έφοδο των Ισραηλινών δυνάμεων τον περασμένο μήνα, οι στρατιώτες τους ταπείνωσαν, τους ξυλοκόπησαν, τους περιέλουσαν με παγωμένο νερό και τους ανάγκασαν να γονατίσουν σε άβολες στάσεις για ώρες.

Προσοχή: Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές:

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε την έφοδο στο νοσοκομείο επειδή το χρησιμοποιούσαν ως στρατηγείο οι ένοπλοι της Χαμάς.

Γιατρός: «Νόμιζα ότι θα με εκτελέσουν»

Οι απελευθερωμένοι κρατούμενοι και άλλοι γιατροί, είπαν στο BBC ότι το μαιευτήριο, που ονομάζεται «Μουμπάρακ», έγινε το μέρος, όπου οι Ισραηλινοί στρατιώτες ανέκριναν και ξυλοκόπησαν το προσωπικό.

Ο Δρ. Abu Sabha είπε ότι αρχικά επιλέχθηκε για να μείνει με ασθενείς μετά την επιδρομή, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε στο «Μουμπάρακ», το οποίο είπε ότι είχε γίνει «περισσότερο σαν τόπος βασανιστηρίων».

«Με έβαλαν σε μια καρέκλα και ήταν σαν κρεμάλα», είπε.

«Άκουσα ήχους από σχοινιά, οπότε σκέφτηκα ότι θα με εκτελέσουν. Μετά έσπασαν ένα μπουκάλι και αυτό το ποτήρι μου έκοψε το πόδι και το άφησαν να αιμορραγεί. Μετά άρχισαν να φέρνουν γιατρούς και να τους βάζουν τον ένα δίπλα στο άλλον. Άκουγα τα ονόματα και τις φωνές τους», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά τους, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), απαντώντας στο BBC, ανέφεραν ότι «ούτε κάνουν, ούτε έχουν κάνει εικονικές εκτελέσεις κρατουμένων και απορρίπτουν τέτοιους ισχυρισμούς».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις