Κόσμος

Σομαλία: Πολλοί νεκροί και τραυματίες – Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μακελειό στη Σομαλία όταν αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν διαδηλωτές. Βγήκαν στους δρόμους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να αναβάλλει τις εκλογές.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) από τη Σομαλία, επικαλούμενο μαρτυρίες τοπικών αξιωματούχων, αρκετοί διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στη Σομαλιλάνδη, αποσχισθείσα περιοχή, όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους των πόλεων Χαργκέισα, Μπούρο και Εριγκάβο – μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Σομαλιλάνδης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης – κατηγορώντας τις αρχές ότι επιδιώκουν να καθυστερήσουν τη διεξαγωγή εκλογών.

Πρώην βρετανική αποικία, η Σομαλιλάνδη κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Σομαλία το 1991, μια πράξη που δεν αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα και άφησε αυτήν την περιοχή των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων φτωχή και απομονωμένη.

Προσοχή! Το βίντεο περιέχει σκληρές σκηνές:

Σομαλία: Ζητείται Δημοκρατία

«Η ειρήνη μπορεί να επικρατήσει στη Σομαλιλάνδη μόνο με ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Μακάρι να επικρατήσουν αυτοί που υπερασπίζονται τη δημοκρατία», είπε στο πλήθος ο Αμπντιραχμάν Μοχάμεντ Αμπντουλάχι, ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ένας εκ των διοργανωτών των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ο Άχμεντ Ισμαήλ, δήλωσε στο AFP ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 34 τραυματίστηκαν στη Χαργκέισα. Ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο στο Εριγκάβο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

https://twitter.com/Riovice/status/1557674040411791360?s=20&t=59u3pfD7DMOJdGjOr1I68w

Τον περασμένο Ιούνιο, ηγέτες της αντιπολίτευσης είχαν κατηγορήσει την αστυνομία ότι άνοιξε πυρ κατά πολιτών που συμμετείχαν σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Χαργκέισα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
5
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία