Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Σουδάν: «Είμαστε εγκλωβισμένοι 4 μέρες, ακούμε συνεχώς πυροβολισμούς και εκρήξεις» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα ξενοδόχου

Σουδάν: «Είμαστε εγκλωβισμένοι 4 μέρες, ακούμε συνεχώς πυροβολισμούς και εκρήξεις» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα ξενοδόχου

Οι Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στο Χαρτούμ του Σουδάν μετά τις σφοδρές μάχες που ξέσπασαν το Μ. Σάββατο (15.4.2023) ανάμεσα στον στρατό και τους παραστρατιωτικούς συνεχίζουν να βιώνουν στιγμές αγωνίας και τρόμου και η μαρτυρία συμπατριώτη μας που είναι αποκλεισμένος στο ξενοδοχείο του μαζί με την κουνιάδα του και 5 ξένους πελάτες συγκλονίζει.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Θανάσης Παγουλάτος μένει μόνιμα στο Χαρτούμ του Σουδάν, καθώς έχει εκεί το ξενοδοχείο Acropole.

Ο Έλληνας ξενοδόχος περιέγραψε στον ΑΝΤ1 τις δραματικές στιγμές που βιώνει κλεισμένος στο ξενοδοχείο του μαζί με την κουνιάδα του και 5 ξένους πελάτες.

Ο Θανάσης Παγουλάτος τόνισε ότι έχει αποκλειστεί για 4 μέρες μέσα στο ξενοδοχείο του στο Χαρτούμ του Σουδάν χωρίς ρεύμα, ενώ ακούει συνέχεια ήχους από εκρήξεις και βολές όπλων και φυσικά δεν σκέφτηκε καν το ενδεχόμενο να βγει έξω.

«Παραμένουμε συνέχεια για 4η μέρα μέσα το ξενοδοχείο. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγούμε έξω. Ούτε καν το σκεφτήκαμε να βγούμε έξω γιατί είναι επικίνδυνο. Ακούμε κανονιές, πιστολιές τα πάντα, βλέπουμε καπνούς. Είμαι στο ξενοδοχείο μαζί με την κουνιάδα μου και με 5 πελάτες αλλοδαπούς», τόνισε ο Έλληνας ξενοδόχος.

 

Ο Θανάσης Παγουλάτος επισήμανε ότι στο ξενοδοχείο δεν υπάρχει ρεύμα, διότι έχει κοπεί και τόνισε ότι υπάρχει μεν μια γεννήτρια, αλλά δεν μπορεί να την θέσει σε λειτουργία, διότι βρίσκεται εκτός του κτηρίου.

Από την άλλη, τόνισε ότι ευτυχώς στο ξενοδοχείο υπάρχουν ακόμα κάποιες προμήθειες και νερό.

«Το μόνο που έχουμε μερικές προμήθειες και νερό. Ρεύμα δεν έχουμε ακόμα. Δυστυχώς επειδή η γεννήτριά μας είναι σε εξωτερικό χώρο δεν μπορούμε να την γυρίσουμε», ανέφερε ο Ελληνας επιχειρηματίας που ζει στην πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις