Δευτέρα, 4 Μαρ.
12oC Αθήνα

Σουηδία: Ασύλληπτο κυκλοφοριακό χάος στο αεροδρόμιο Αρλάντα – Αποκλείστηκαν δρόμοι, ακυρώθηκαν δρομολόγια τρένων

Σουηδία: Ασύλληπτο κυκλοφοριακό χάος στο αεροδρόμιο Αρλάντα – Αποκλείστηκαν δρόμοι, ακυρώθηκαν δρομολόγια τρένων
Φωτογραφία Αρχείου: Youtube

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις χρειάστηκε να προχωρήσουν χθες Σάββατο οι αρχές της Στοκχόλμης προκειμένου να εκτρέψουν την κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο Αρλάντα, καθώς ο κεντρικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου είχε κατακλυστεί από κόσμο με αποτέλεσμα να σχηματίζονται τεράστιες ουρές.

Από τις 4.30 το απόγευμα (τοπική ώρα) η τροχαία είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που οδηγούν στον διεθνή αερολιμένα. Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι η υπερταχεία που συνδέει το κέντρο της Στοκχόλμης με το αεροδρόμιο Αρλάντα δεν θα έκανε στάση στον κεντρικό τερματικό σταθμό, όπως μετέδωσε η σουηδική τηλεόραση (SVT).

Σύμφωνα με τη Swedavia, την εταιρεία που διαχειρίζεται τον διεθνή αερολιμένα, η συμφόρηση οφείλεται στην απότομη αύξηση του αριθμού των επιβατών μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορονοϊό. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η εταιρεία Swedavia αντιμετώπισε προβλήματα με τις προσλήψεις και την εκπαίδευση του προσωπικού για την επάνδρωση των σημείων ελέγχου.

Αν και τα παραπάνω συνθέτουν ένα πρόβλημα εδώ και λίγες εβδομάδες, η κατάσταση έγινε εξαιρετικά δύσκολη το Σάββατο και η Swedavia προέβλεψε ότι η συμφόρηση αναμένεται να συνεχιστεί. «Θα υπάρχει μεγάλο φορτίο στο Αρλάντα φέτος το καλοκαίρι. Αν μπορείτε να κάνετε check-in διαδικτυακά, καλό θα ήταν να το κάνετε. Διαφορετικά, είναι καλό να παρακολουθείτε πότε η αεροπορική σας εταιρεία ανοίγει το check-in», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Swedavia Ντέιβιντ Κάρλσον στη σουηδική τηλεόραση.

«Έχουμε παρατηρήσει ότι ταξιδιώτες έρχονται εδώ 6-8 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, πολύ πριν ανοίξει το check-in. Και αυτό επιδεινώνει τη συμφόρηση», σημείωσε ο Κάρλσον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις