Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σουηδία: «Ναι» στη διαμαρτυρία για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία αλλά μόνο μέσω διαδικτύου

Σουηδία: «Ναι» στη διαμαρτυρία για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία αλλά μόνο μέσω διαδικτύου

Δεν άρεσε στην κυβέρνηση της Σουηδίας η συγκέντρωση στη Στοκχόλμη για την δολοφονία του Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και καλεί τον κόσμο σε ένα εναλλακτικό τρόπο διαμαρτυρίας.

Κάλεσε τους πολίτες να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους στο διαδίκτυο αφού χιλιάδες άνθρωποι στην Στοκχόλμη αψήφησαν χθες Τετάρτη τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της επιδημίας του κορονοϊού και διαδήλωσαν για να καταγγείλουν τον ρατσισμό και την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πανό που έγραφαν “Οι ζωές των μαύρων μετράνε”, συγκεντρώθηκαν επί αρκετές ώρες σε πλατεία στο κέντρο της Στοκχόλμης χθες το απόγευμα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις των ΗΠΑ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς.

Στη Σουηδία ισχύει απαγόρευση συγκέντρωσης περισσότερων από 50 ατόμων.

Ο Σουηδός υπουργός Εσωτερικών Μίκαελ Ντάμπεργκ δήλωσε ότι η διαδήλωση αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, όμως τόνισε ότι θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες των υγειονομικών αρχών λόγω της covid-19.

“Καλώ όποιον επιθυμεί να διαδηλώσει κατά του ρατσισμού να χρησιμοποιήσει καλύτερα τα ψηφιακά μέσα. Διαφορετικά κινδυνεύουν να αρρωστήσουν πολλοί άνθρωποι και να πεθάνουν”, επεσήμανε.

Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Σουηδία λόγω του κορονοϊού, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με άλλες σκανδιναβικές χώρες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις