Κόσμος

Σουηδία: Νεκροί δύο άνδρες από ανταλλαγή πυροβολισμών – «Πόλεμο συμμοριών» βλέπουν οι Αρχές

Την ίδια ώρα εφημερίδα της Σουηδίας ανέφερε ότι η επίθεση μπορεί να συνδέεται με αντίποινα συμμορίας για προηγούμενο πυροβολισμό

Δύο νεαροί άνδρες έπεσαν νεκροί το βράδυ της Δευτέρας (14.4.2025) στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ οι Αρχές εικάζουν ότι πίσω από τον θάνατό του βρίσκεται πόλεμος συμμοριών. 

«Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, δύο άνδρες ηλικίας 20 – 25 ετών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς», ανακοίνωσε η αστυνομία της Σουηδίας, χωρίς να έχουν εντοπιστεί ύποπτοι προς το παρόν.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Goteborgs-Posten ανέφερε ότι η επίθεση μπορεί να συνδέεται με αντίποινα συμμορίας για προηγούμενο πυροβολισμό.

Από την αρχή του 2025 έχουν καταγραφεί στη Σουηδία δεκάδες περιστατικά ανταλλαγής πυροβολισμών με δράστες κυρίως νεαρούς και εφήβους, ενώ όπως καταγράφουν πρόκειται κυρίως για εφήβους κάτω των 15 ετών, που προσλαμβάνονται για δολοφονίες καθώς είναι κάτω από την ηλικία ποινικής ευθύνης στη χώρα. 

Το 2024 στη Σουηδία κατεγράφησαν μόλις 92 περιπτώσεις θανατηφόρας βίας το 2024, 29 λιγότερες από το 2023. Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε επίσης τον Ιανουάριο ότι ο αριθμός των πυροβολισμών μειώθηκε το 2024 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με 296 πυροβολισμούς, μείωση 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η αστυνομία έχει αποδώσει την πτώση στην αυξημένη ικανότητα «αποτροπής και αποτροπής» βίαιων πράξεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 2
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς 1