Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Σούπερ – παππούς! Καταρρίπτει παγκόσμια ρεκόρ κατάδυσης! [pics] – video

Σούπερ – παππούς! Καταρρίπτει παγκόσμια ρεκόρ κατάδυσης! [pics] – video
φωτογραφία: YouTube

Στα 95 του, ένας Βρετανός, βετεράνος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου σπάει τα ρεκόρ ως ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο.

Ο Ρέι Γούλεϊ, Βρετανός υπήκοος αλλά εδώ και χρόνια μόνιμος κάτοικος Κύπρου, στις 28 Αυγούστου έκλεισε τα 95, και προκαλεί τον παγκόσμιο θαυμασμό με τα ρεκόρ που σημειώνει.

Το Σάββατο (01.09.2018) ο 95χρονος Γούλεϊ καταδύθηκε για 44′ σε βάθος 40,6 μέτρων, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του των 41 λεπτών και 38,1 μέτρων που είχε πετύχει όταν ήταν 94 ετών.

Ο παππούς των βυθών και των ρεκόρ!

“Τα καταφέραμε… Αισθάνομαι θαυμάσια. Είναι ωραίο να σπάω πάλι το ρεκόρ μου και ελπίζω, αν είμαι καλά, να το σπάσω και πάλι του χρόνου μαζί με όλους εσάς”, είπε ο Γούλεϊ λίγο αφότου αναδύθηκε από το νερό.

Ο Γούλεϊ και άλλοι δύτες ερεύνησαν τον βυθό γύρω από το ναυάγιο “Ζηνοβία”, ένα φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε το 1980 στο παρθενικό ταξίδι του σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τη Λάρνακα.

Ο Γούλεϊ, ο οποίος κατάγεται από το Πορτ Σάνλαϊτ της βορειοδυτικής Αγγλίας και ζει τώρα στην Κύπρο, δήλωσε πως είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το ναυάγιο το 1982.

ΦΩΤΟ: REUTERS

Χειριστής ασυρμάτου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάνει καταδύσεις εδώ και 58 χρόνια

“Προσπαθώ να αποδείξω στον εαυτό μου και ελπίζω και σε άλλους πως η άσκηση, ιδιαίτερα όταν φθάνει κάποιος στην ηλικία μου, είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κάνει”, είπε στους δημοσιογράφους.

ΦΩΤΟ: REUTERS
ΦΩΤΟ: REUTERS
ΦΩΤΟ: REUTERS

Όταν κατέρριπτε το προηγούμενο ρεκόρ κατάδυσης το 2017 – video:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις