Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σπάνιο βίντεο της Φρίντα Κάλο με τον έρωτα της ζωή της

Σπάνιο βίντεο της Φρίντα Κάλο με τον έρωτα της ζωή της

Ο έρωτας της Φρίντα Κάλο και του Ντιέγκο Ριβέρα ήταν θυελλώδης. Γεύτηκαν την απιστία αλλά δεσμεύονταν από την απέραντη αγάπη που έτρεφε ο ένας για τον άλλο.

Περνούσαν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο σπίτι της Φρίντα Κάλο στο La Casa Azul, στο Μεξικό, όπου ο φωτογράφος Nikolas Muray τράβηξε κάποια βίντεο του εκκεντρικού ζευγαριού.

Μια σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στη μνήμη της Frida Kahlo δημοσίευσε ένα σπάνιο βίντεο που δείχνει τους δύο καλλιτέχνες να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο και να φιλιούνται. Ο αφηγητής στο βίντεο αναφέρει ότι η Φρίντα Κάλο έγραφε για την αγάπη της για τον Rivera στο ημερολόγιό της.

“Κανείς δεν θα μάθει ποτέ πόσο αγαπώ τον Diego”, λέει ο αφηγητής διαβάζοντας τα λόγια της Frida Kahlo. “Δεν θέλω να τον βλάψει τίποτα, να τον ενοχλήσει κανείς και να του κλέψει την ενέργεια που χρειάζεται για να ζει -για να ζει όπως θέλει, για να ζωγραφίζει, για να βλέπει, για να αγαπάει, για να τρώει, για να κοιμάται, για να είναι ο εαυτός του, για να είναι με κάποιον. Δεν θα ήθελα ποτέ να στεναχωρηθεί. Αν ήμουν καλά στην υγεία μου, θα του τα έδινα όλα. Αν είχα νιότη, θα μπορούσε να την πάρει όλη”.

 

Frida y Diego en la Casa Azul

Nadie sabrá jamás cómo quiero a Diego. No quiero que nada lo hiera, que nada lo moleste y le quite energía que él necesita para vivir, vivir como a él le dé la gana, Pintar, ver amar, comer, dormir, sentirse solo, sentirse acompañado; pero nunca quisiera que estuviera triste. Si yo tuviera salud quisiera dársela toda, si yo tuviera juventud toda la podría tomar, No soy solamente la madre, soy el embrión. el germen, la primera célula que- en potencia- lo engendró. Soy él desde las más primitivas y más antiguas células, que con el tiempo se volvieron él. Cada momento él es mi niño, mi niño nacido, cada ratito, diario, de mí misma.Frida Kahlo

Δημοσιεύτηκε από Frida Kahlo στις Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Πηγή: Huffingtonpost

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε