Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σρι Λάνκα: Από… έναν καυγά μεθυσμένων ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Νεγκόμπο

Σρι Λάνκα: Από… έναν καυγά μεθυσμένων ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Νεγκόμπο

Οι αστυνομικές αρχές στη Σρι Λάνκα συνέλαβαν δύο άνδρες, η προσωπική έχθρα των οποίων οδήγησε σε συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων την Κυριακή στο θέρετρο Νεγκόμπο, μια πόλη όπου ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών σκοτώθηκαν 102 άνθρωποι από βομβιστική επίθεση εξτρεμιστών ισλαμιστών σε μια εκκλησία.

Δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις εναντίον ξενοδοχείων και εκκλησιών, στις οποίες έχασαν η ζωή τους συνολικά 257 άνθρωποι, οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν πρόσωπα που συνδέονται με αυτές, ενώ εντείνονται οι φόβοι για αντίποινα σε βάρος των μουσουλμάνων της χώρας.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρουβάν Γκουνασεκέρα είπε ότι ο καυγάς μεταξύ των δύο μεθυσμένων ανδρών στο Νεγκόμπο πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν μεταξύ τους εκατοντάδες χριστιανοί και μουσουλμάνοι κάτοικοι της πόλης. Οι αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι τουλάχιστον ένα κατάστημα, ένα γραφείο, τρία μηχανάκια και τρία τρίκυκλα ταξί καταστράφηκαν. Σύμφωνα με τον Γκουνασεκέρα, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο Μάλκολμ Ραντζίτ και κάποιοι πνευματικοί ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας επισκέφθηκαν σήμερα την περιοχή για να κατευνάσουν τα πνεύματα και ζήτησαν να κλείσουν τα καταστήματα που διαθέτουν αλκοόλ. “Καλώ τους Καθολικούς και τους χριστιανούς αδελφούς και αδελφές να μην κάνουν κακό σε κανέναν μουσουλμάνο επειδή είναι αδελφοί μας”, είπε ο Ραντζίτ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις