Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σρι Λάνκα: Κατασβέστηκε η φωτιά στο σούπερ πετρελαιοφόρο – 5 Έλληνες στο πλήρωμα (pics, video)

Σρι Λάνκα: Κατασβέστηκε η φωτιά στο σούπερ πετρελαιοφόρο – 5  Έλληνες στο πλήρωμα (pics, video)
Reuters

Έσβησε στη Σρι Λάνκα η μεγάλη φωτιά που έκαιγε για σχεδόν τέσσερα 24ωρα (!) σε δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο. Σώοι οι πέντε Έλληνες, μέλη του πληρώματος του τάνκερ.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα την Κυριακή (06.09.2020), καθώς και ο πλοίαρχος του πετρελαιοφόρου, Ίντικα ντε Σίλβα, “η πυρκαγιά στο δεξαμενόπλοιο κατασβέστηκε. Ωστόσο, εξακολουθούμε να κάνουμε ψεκασμούς με νερό σε περίπτωση αναζωπύρωσης”.

Το μεγάλο δεξαμενόπλοιο “New Diamond” μεταφέρει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου παρότι ένας ανώτερος αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα δήλωνε ότι δεν είναι υπαρκτός ο κίνδυνος σχηματισμού πετρελαιοκηλίδας.

Σρι Λάνκα: Πέντε Έλληνες στο πλήρωμα

Η φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο την Πέμπτη (03.09.2020) το πρωί και εξαπλώθηκε στη γέφυρα του πλοίου, το οποίο έχει ναυλωθεί από την “Indian Oil Corp” (IOC), με έναν αγνοούμενο να θεωρείται νεκρός.

“Ο αγνοούμενος Φιλιππινέζος ναύτης θεωρείται νεκρός. Τραυματίστηκε άσχημα όταν εξερράγη λέβητας”, εξήγησε ο ντε Σίλβα στο Reuters, επικαλούμενος μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν.

Τα μέλη του πληρώματος ήταν 5 Έλληνες και 18 Φιλιππινέζοι. Άλλος ένας ναυτικός έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε αεροπορικώς από το πλοίο σε νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι ναυτικοί είναι σώοι.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι Μίνα αλ Αχμάντι του Κουβέιτ, φορτωμένο αργό πετρέλαιο, κατά τα δεδομένα της εφαρμογής εντοπισμού πλοίων της “Refinitiv Eikon”.

Κατευθυνόταν στο λιμάνι Παραντίπ της Ινδίας, όπου η IOC διαθέτει διυλιστήριο με δυνατότητα επεξεργασίας 300.000 βαρελιών αργού την ημέρα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις