Κόσμος

Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος Ρατζαπάκσα εγκατέλειψε τη χώρα με αεροπλάνο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, ο οποίος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών, εγκατέλειψε τη χώρα με αεροπλάνο.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι σχεδίαζε να φύγει με πλοίο, αφού στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης στο αεροδρόμιο του Κολόμπο φέρονται να τον απώθησαν με ταπεινωτικό τρόπο. Ένα πολεμικό πλοίο είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του αρχηγού του κράτους το Σάββατο από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο πολιορκούσαν διαδηλωτές, στο λιμάνι του Τρινκομάλε, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι των υπηρεσιών μετανάστευσης στο αεροδρόμιο του Κολόμπο αρνήθηκαν στον Ρατζαπάκσα την πρόσβαση στο σαλόνι VIP προκειμένου να του σφραγίσουν το διαβατήριό του, καθώς ο ίδιος ήθελε να αποφύγει έναν τερματικό σταθμό ανοικτό στο κοινό, φοβούμενος την αντίδραση του κόσμου.

Ο πρόεδρος και η σύζυγός του πέρασαν την προηγούμενη νύχτα σε στρατιωτική βάση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, αφού έχασαν τέσσερις πτήσεις που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις Αιγύπτιοι βρέθηκαν νεκροί στον ποταμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία - Είχαν πάει για μπάνιο την Κυριακή όταν εξαφανίστηκαν
Μέλη μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας εντόπισαν σήμερα δύο πτώματα στον ποταμό και λίγο αργότερα οι πυροσβέστες βρήκαν νεκρό και τον τρίτο άνδρα
ποταμός
Βρέθηκαν μετά από 74 χρόνια συντρίμμια του αεροπλάνου της Pan Am που είχε συντριβεί το 1952 στον Ατλαντικό
Λίγο μετά την απογείωσή του τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι δύο κινητήρες της δεξιάς πλευράς και το αεροσκάφος συνετρίβη στον ωκεανό λίγα λεπτά αργότερα, 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
αεροπλάνο