Κόσμος

Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος Ρατζαπάκσα εγκατέλειψε τη χώρα με αεροπλάνο

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, ο οποίος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών, εγκατέλειψε τη χώρα με αεροπλάνο.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι σχεδίαζε να φύγει με πλοίο, αφού στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης στο αεροδρόμιο του Κολόμπο φέρονται να τον απώθησαν με ταπεινωτικό τρόπο. Ένα πολεμικό πλοίο είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του αρχηγού του κράτους το Σάββατο από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο πολιορκούσαν διαδηλωτές, στο λιμάνι του Τρινκομάλε, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι των υπηρεσιών μετανάστευσης στο αεροδρόμιο του Κολόμπο αρνήθηκαν στον Ρατζαπάκσα την πρόσβαση στο σαλόνι VIP προκειμένου να του σφραγίσουν το διαβατήριό του, καθώς ο ίδιος ήθελε να αποφύγει έναν τερματικό σταθμό ανοικτό στο κοινό, φοβούμενος την αντίδραση του κόσμου.

Ο πρόεδρος και η σύζυγός του πέρασαν την προηγούμενη νύχτα σε στρατιωτική βάση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, αφού έχασαν τέσσερις πτήσεις που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας απαντά στον Νίκο Δένδια: «Δεν αποτελούμε απειλή αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»
Χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΕΘΑ «μη ρεαλιστικές» και «φανταστικές», που μπορούν «να βλάψουν τη θετική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τη συναίνεση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών»
Tibor Illyes
Der Spiegel: «Οι ΗΠΑ μπορεί να σε προδώσουν», είπε ο Μακρόν στον Ζελένσκι – Βαθύ ρήγμα εμπιστοσύνης Ευρώπης με Ουάσιγκτον για την Ουκρανία
Απομαγνητοφώνηση αποκαλύπτει τη βαθιά δυσπιστία που επικρατεί σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες απέναντι στις διαπραγματεύσεις που διεξάγουν οι απεσταλμένοι του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Εκκλησία στο Σικάγο έφτιαξε φάτνη που παρουσιάζει την Παναγία με μάσκα κατά των χημικών και τον Ιησού με δεμένα χέρια
Πάστορες θέλουν με τη δημιουργία αυτής της φάτνης να κάνουν γνωστή και να εναντιωθούν στη σύγχρονη πραγματικότητα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ
φάτνη