Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στα άκρα η κόντρα Τουρκίας και Ισραήλ: «Είθε να υποφέρει ο Νετανιάχου» – «Σιωπή και ντροπή σας»

Στα άκρα η κόντρα Τουρκίας και Ισραήλ: «Είθε να υποφέρει ο Νετανιάχου» – «Σιωπή και ντροπή σας»

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ΤουρκίαςΙσραήλ, με αιχμή τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. 

Το νέο επεισόδιο προκλήθηκε με αφορμή μια αποστροφή ομιλίας του προέδρου της Τουρκίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ ευχόταν στον πρωθυπουργό του Ισραήλ να υποφέρει.

Σε προεκλογική ομιλία του χθες στην Καισάρεια, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε ο Αλλάχ να βοηθήσει τους κατοίκους της Γάζας, που υπό διωγμό διανύουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου και αναφερόμενος υποτιμητικά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό είπε: «Παραπέμπουμε το γνωστό άτομο που ονομάζεται Νετανιάχου στον Κύριο που υποτάσσει τους πάντες. Είθε ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει».

Σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ κάλεσε τον επιτετραμμένο της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Επιπλέον σε μία αιχμηρή ανάρτησή του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σημειώνει – απευθυνόμενος στην ηγεσία της Τουρκίας – ότι «εσείς που υποστηρίζετε τους δολοφόνους και βιαστές της εγκληματικής Χαμάς είστε οι τελευταίοι που μπορείτε να μιλάτε για τον Θεό».

«Δεν υπάρχει Θεός που θα ακούσει όσους υποστηρίζουν τις θηριωδίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν οι βάρβαροι φίλοι σας της Χαμάς», συνεχίζει ο Κατς και ολοκληρώνει την ανάρτησή του λέγοντας: «Σιωπή και ντροπή σας»!

Απαντώντας στην ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί, αναφέρει: «Από την πρώτη ημέρα της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, οι ισραηλινές αρχές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να συγκαλύψουν τα σοβαρά εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Παλαιστινίων και προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ασπίδα ατιμωρησίας για τους ίδιους. Έχουν στοχοποιήσει τον πρόεδρο Ερντογάν επειδή είπε όλη την αλήθεια. Ωστόσο, τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα τους τελευταίους έξι μήνες δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν και το Ισραήλ δικάζεται για γενοκτονία. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ολόκληρη η παγκόσμια κοινή γνώμη περιμένει με ανυπομονησία την ημέρα που οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Η Τουρκία θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια και να διατηρεί στην παγκόσμια ατζέντα την απερίγραπτη δίωξη εις βάρος του παλαιστινιακού λαού».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις