Κόσμος

Στα δικαστήρια η Τέιλορ Σουίφτ για την επιτυχία της “Shake It Off”

Προβλήματα με τη δικαιοσύνη φαίνεται ότι θα αποκτήσει η Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift), καθώς δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες αποφάσισε ότι οι δυο τραγουδοποιοί που ισχυρίζονται πως η μεγάλη επιτυχία της τραγουδίστριας του 2014 «Shake It Off» είναι εμπνευσμένη από δικό τους τραγούδι, μπορεί και να έχουν δίκιο.

Ο δικαστής των ΗΠΑ, Michael Fitzgerald, δήλωσε ότι οι τραγουδοποιοί Sean Hall και Nathan Butler «έχουν επαρκώς στοιχειοθετήσει την προστασία μιας διάταξης ή μιας ακολουθίας δημιουργικής έκφρασης» και η χρήση στο τραγούδι της Σουίφτ είναι αρκετά παρόμοια μ’ αυτήν, οπότε δεν μπορεί να απορρίψει τους ισχυρισμούς τους.

Οι Hall και Butler υπέβαλαν αγωγή το 2017, λέγοντας ότι το τραγούδι τους 3LW που ηχογράφησαν οι «Playas Gon’ Play» το 2001, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης των στίχων για το τραγούδι «Shake It Off», της Σουίφτ.

Το τραγούδι 3LW περιλαμβάνει τους στίχους: «Playas, they gonna play, and haters, they gonna hate».

Το τραγούδι της Σουίφτ έχει τους στίχους: «Cause the players gonna play, play, play, play, play and the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate».

Ο Fitzgerald απέρριψε την αξίωση των Hall και Butler το 2017. Είπε τότε ότι οι στίχοι τους δεν ήταν ιδιαίτερα πρωτότυποι για να δικαιούνται προστασία πνευματικών δικαιωμάτων. Την επόμενη, όμως, χρονιά η απόφαση αυτή ανετράπη στο εφετείο.

Οι Hall και Butler διεκδικούν μερίδιο από τα κέρδη του τραγουδιού της Σουίφτ, το οποίο πούλησε περισσότερα από 9 εκατομμύρια αντίτυπα από την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Οι εκπρόσωποι της Σουίφτ αμφισβητούν τους ισχυρισμούς των Hall και Butler, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή: «αρπαγή χρημάτων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα στέλνοντας ρομπότ και τηλεκατευθυνόμενα οχήματα με εκρηκτικά
Σε απόγνωση οι κάτοικοι που δεν έχουν που να πάνε - «Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με ισχύ άνευ προηγουμένου», ανέφερε ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ
Βομβαρδισμοί στη Γάζα
Αμερικανικό χτύπημα σε ταχύπλοο που μετέφερε ναρκωτικά: Το βίντεο που δημοσίευσε ο Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε – τουλάχιστον τρία – πλήγματα εναντίον σκαφών τα οποία ανήκαν όπως διαβεβαίωσε σε διακινητές ναρκωτικών
Το ταχύπλοο που χτύπησαν οι Αμερικανικές δυνάμεις
1
Ερντογάν: «Πιστεύω ότι η συνάντηση με τον Τραμπ θα συμβάλει στον τερματισμό των πολέμων στην περιοχή μας»
«Θα συζητήσουμε πολλά θέματα με τη σύμμαχό μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες έχουμε εκτεταμένες στρατηγικές σχέσεις, κυρίως στο εμπόριο, τις επενδύσεις και την αμυντική βιομηχανία», πρόσθεσε ο Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 3
Διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Τα αεροσκάφη μας δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Εσθονίας»
«Η πτήση εκτυλίχτηκε με αυστηρή συμμόρφωση στους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου, χωρίς να παραβιαστούν τα σύνορα άλλον κρατών, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα μέσα ελέγχου», αναφέρει η Ρωσία
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη 5