Κόσμος

Στα γραφεία του ΟΗΕ υπάρχει… το «Παγκάκι της ειρήνης»

Στα γραφεία του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη, υπάρχει κάτι που ήδη έχει γίνει viral και φυσικά πόλος έλξης για χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Το καλύτερο όπλο είναι να καθίσεις και να κουβεντιάσεις». Αυτή είναι μια από τις πιο περίφημες φράσεις του Νέλσον Μαντέλα. Για να αποκαλυφθεί μπροστά στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στις 18 Ιουλίου, ανήμερα της Ημέρας Νέλσον Μαντέλα, το στούντιο Snohetta δημιούργησε το «παγκάκι της ειρήνης». Επισήμως, φέρει την επωνυμία «Το καλύτερο όπλο» και στοχεύει να διαδώσει, με απτό τρόπο, τις ευεργετικές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από έναν ειρηνικό διάλογο.

Φόρος τιμής σε όλους τους κατόχους Νόμπελ Ειρήνης, το από αλουμίνιο εξάμετρο παγκάκι σχεδιάστηκε από το με έδρα το Όσλο στούντιο και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Hydro, η οποία ειδικεύεται σε κατασκευές αλουμινίου και τη σκανδιναβική εταιρεία επίπλων (οικιακών και για δημόσιους χώρους) Vestre. Το σχήμα του είναι τοξωτό και στην επιφάνειά του είναι χαραγμένη η φράση του Νέλσον Μαντέλα «το καλύτερο όπλο είναι να καθίσεις και να κουβεντιάσεις».

«Στη σημερινή ψηφιοποιημένη και πολωμένη κοινωνία μας, το να καθίσεις και να κουβεντιάσεις μαζί με άλλους ενδέχεται να είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να βρούμε λύσεις και κοινό τόπο. Πιστεύουμε στη χρήση του ντιζάιν ως εργαλείου για τη δημιουργία συμβόλων που αντέχουν στον χρόνο, τα οποία ενθαρρύνουν καρποφόρα επικοινωνία» τόνισε ο ιδρυτής του Snohetta, Κγέτιλ Τρένταλ Θόρστεν.

Η εγκατάσταση ήταν παραγγελία του Nobel Peace Center στο Όσλο της Νορβηγίας. «Ελπίζουμε ότι το παγκάκι θα ενθαρρύνει τον κόσμο να καθίσει και να κουβεντιάσει – με φίλους, με αγνώστους, με αντιπάλους. Οι ειλικρινείς συζητήσεις είναι προϋποθέσεις ειρήνης» υπογράμμισε η εκτελεστική διευθύντρια του Nobel Peace Center, Λιβ Τέρες.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και, στη συνέχεια, το «παγκάκι της ειρήνης» θα μετακομίσει, μόνιμα, στο Όσλο και θα τοποθετηθεί πλησίον του Nobel Peace Center και του Δημαρχείου της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, όπου κάθε χρόνο απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης.

Δείτε την εικόνα από τον ΟΗΕ

https://www.instagram.com/p/By4S0QNDR5c/?utm_source=ig_embed

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8