Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στα “κάγκελα” οι Βρετανοί για τον πρεσβευτή τους στο Ιράν!

Ιράν

Το Φόρεϊν Όφις στην Ιράν καταδικάζει τη σύντομη κράτηση του Βρετανού πρεσβευτή στο Ιράν, με την κατάσταση να δείχνει κάθε άλλο παρά ήρεμη…

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι ο πρεσβευτής της χώρας στην Τεχεράνη συνελήφθη για λίγο από τις αρχές στο Ιράν, καταγγέλλοντας τη σύλληψή του ως «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Χαμός με Βρετανία – Ιράν

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, που εδρεύει στην Τεχεράνη, μετέδωσε πως ο Βρετανός πρεσβευτής Ρομπ Μακέιρ τέθηκε υπό κράτηση για κάποιες ώρες μπροστά από το πανεπιστήμιο Αμίρ Καμπίρ για υποκίνηση αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

«Η σύλληψη του Πρεσβευτή μας στην Τεχεράνη χωρίς αιτιολόγηση ή εξήγηση είναι μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

«Η ιρανική κυβέρνηση είναι σε μια αποφασιστική στιγμή. Μπορεί να συνεχίσει την πορεία της προς ένα καθεστώς παρία με όλη την πολιτική και οικονομική απομόνωση που αυτό συνεπάγεται, ή να αναλάβει βήματα προς την αποκλιμάκωση των εντάσεων και να δεσμευθεί σε έναν διπλωματικό δρόμο προς τα εμπρός», ανέφερε ο Ράαμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις