Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στα τηλέφωνα ο Ερντογάν για το Ισραήλ! Μίλησε και με Πούτιν!

Ισραήλ
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για το ακανθώδες ζήτημα του Ισραήλ.

Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής. Την είδηση μετέδωσαν πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία.

Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι η πρόσφατη ενέργεια της αμερικανικής κυβέρνησης θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι συμμερίζεται αυτήν την άποψη“, σημείωσαν οι πηγές αυτές.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria, τόσο ο Πούτιν όσο και ο Ερντογάν εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για τη στάση που τηρούν οι ΗΠΑ στο θέμα της Ιερουσαλήμ.

Το πρακτορείο Ifax, επικαλούμενο το Κρεμλίνο, μετέδωσε ότι οι δύο ηγέτες σημείωσαν πως δεν μπορεί να επιτραπεί να κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή. Πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων. Συμπεριλαμβανομένου και του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ.

Συνομιλία για το Ισραήλ και μεταξύ Ερντογάν – Πάπα Φραγκίσκου

Λίγο νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ένα ακόμη… τηλεφώνημα. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο. Αφορμή φυσικά οι εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ, με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να έχει κάνει άνω – κάτω ολόκληρο τον κόσμο!

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις