Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στα χέρια του Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου η τύχη του Πουτζδεμόν

Στα χέρια του Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου η τύχη του Πουτζδεμόν

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον καθαιρεθέντα πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν.

Η ισπανική εισαγγελία ζήτησε από τον δικαστή που είναι επικεφαλής της έρευνας για τον καθαιρεθέντα πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν την επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές στη Μαδρίτη.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στο αίτημα της εισαγγελίας, το οποίο διατυπώθηκε μετά την άφιξη του αυτονομιστή πρώην προέδρου της Καταλονίας στην Κοπεγχάγη, προερχόμενου από τις Βρυξέλλες όπου έχει αυτοεξορισθεί για να αποφύγει τη δίωξη που έχι ασκήσει εναντίον του η ισπανική δικαιοσύνη για «εξέγερση, στάση και διασπάθιση χρήματος».

Πέταξε για Δανία ο Πουτζδεμόν – Κινδυνεύει να συλληφθεί

Έφτασε στη Δανία

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας έφθασε στη Δανία και αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης χωρίς να συλληφθεί.

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν τον Κάρλες Πουτζντεμόν να περνά από το τελωνείο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και να αναχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το καταλανικό κοινοβούλιο πρότεινε τον Κάρλες Πουτζδεμόν για την προεδρία

Ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου στη Βαρκελόνη πρότεινε προς τους βουλευτές την υποψηφιότητα του Κάρλες Πουτζντεμόν για την προεδρία της αυτόνομης ισπανικής κοινότητας.

Ο Ρότζερ Τόρεντ συνόδευσε την πρότασή του αυτή με την θέση ότι η υποψηφιότητα του Κάρλες Πουτζντεμόν είναι «απολύτως νόμιμη».

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες μετά την μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και την αναστολή του καθεστώτος αυτονομίας από την Μαδρίτη, καθώς και την καθαίρεση του ιδίου και της κυβέρνησής του, για να αποφύγει τη δίωξη για «εξέγερση, στάση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος» από την ισπανική δικαιοσύνη.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις