Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στα Χριστουγεννιάτικα η Ρώμη! Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου το παραδοσιακό έλατο! – Video

Στα Χριστουγεννιάτικα η Ρώμη! Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου το παραδοσιακό έλατο! – Video
φωτογραφία: Twitter

Τα γιορτινά της φοράει η Ρώμη για να υποδεχτεί τα φετινά Χριστούγεννα και η αρχή έγινε με το παραδοσιακό έλατο!

Πρόκειται για δέντρο που ήρθε στη Ρώμη από δάσος της βορειοανατολικής Ιταλίας. Το έλατο τοποθετήθηκε την Πέμπτη (22.11.2018) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Αργότερα θα το στολίσουν και θα μεταμορφωθεί στο παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα δεσπόζει στο Βατικανό την περίοδο των εορτών.

Φυσικά, θα φωτιστεί με φωτάκια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

“Για εμένα είναι πολύ παράξενο διότι έρχομαι από την Αυστραλία όπου γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στην παραλία” είπε ο Πίτερ, ένας Αυστραλός τουρίστας, που δήλωσε πως νιώθει “πολύ προνομιούχος αφού είδε από κοντά αυτό το υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο”.

Την ίδια ώρα, τέσσερις γλύπτες, ένας Αμερικανός, ένας Ρώσος, ένας Ολλανδός και ένας Τσέχος, άρχισαν να φιλοτεχνούν μια φάτνη από μια πυραμίδα 700 τόνων άμμου.

Η φάτνη θα αναδειχθεί σταδιακά τις επόμενες δύο εβδομάδες, όμως δεν θα αποκαλυφθεί στο κοινό πριν από τα εγκαίνια την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου.

Άρωμα Χριστουγέννων και στις ΗΠΑ όπου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ έδωσαν το παρών στην παραλαβή του ελάτου στο βόρειο άκρο του Λευκού Οίκου το οποίο έφτασε με άμαξα που την έσυραν δύο γεροδεμένα άλογα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις