Κόσμος

Σταμάτησε για πρώτη φορά, μετά τον Απρίλιο, η διαρροή πετρελαίου, στον κόλπο του Μεξικού…

Η δοκιμή πιθανόν να διαρκέσει, έως και 48 ώρες...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πετρελαϊκή εταιρεία BP κατάφερε απόψε, για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου, να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, δήλωσε ανώτατο στέλεχός της.

Ο Κεντ Γουέλς, αντιπρόεδρος της εταιρείας, αρμόδιος για θέματα εκμετάλλευσης και παραγωγής, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το νέο κάλυμμα που τοποθετήθηκε στην πετρελαιοπηγή σταμάτησε εντελώς τη διαρροή κατά τη διάρκεια της κρίσιμης δοκιμής,  στην οποία οι μηχανικοί έκλεισαν όλες τις βαλβίδες για να ελέγξουν την πίεση.

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνεται. Εάν παραμείνει χαμηλή, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή σε κάποιο άλλο σημείο.

“Καλή είδηση” χαρακτήρισε την εξέλιξη ο Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί οριστικά μέχρι να ολοκληρωθούν τα ανακουφιστικά φρεάτια.

“Το νέο καπάκι είναι μια καλή είδηση. Είτε θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τη διαρροή είτε θα συλλέγουμε όλο το πετρέλαιο μέχρι να κατασκευαστεί το ανακουφιστικό φρεάτιο”, είπε. Τις επόμενες εβδομάδες σχεδιάζει να επισκεφθεί για πέμπτη φορά την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
21
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο