Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας συμφώνησε στην επιδίωξη εκεχειρίας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 20 χωρών που συγκροτούν την Διεθνή Ομάδα Στήριξης της Συρίας συμφώνησαν κατά την σημερινή τους συνάντηση στην ανάγκη να επιδιωχθεί μια εκεχειρία σε όλη την συριακή επικράτεια με βάση την συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας, παρά την βία που μαίνεται στην χώρα, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Οι χώρες – μέλη της Ομάδας επίσης συζήτησαν την σημασία να συνεχίσει η άσκηση πίεσης στις τρομοκρατικές οργανώσεις Νταές (σ.σ. ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά) και το Μέτωπο αλ Νόσρα, ενώ αναγνώρισαν τις δυσκολίες διαχωρισμού των μαχητών της αλ Νόσρα από τα μέλη της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης σε κάποιες περιοχές της χώρας”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, με ανακοίνωση του.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι ανέστειλαν όλες τις αυτοκινητοπομπές μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία έπειτα από την αεροπορική επιδρομή που έπληξε αυτοκινητοπομπή που αποτελείτο από 31 φορτηγά αργά χθες.
Το περιστατικό συγκέντρωσε την καταδίκη του μεγαλύτερου μέρους της διεθνούς κοινότητας, με την Ουάσιγκτον να εκφράζει την οργή της για το περιστατικό, με την Μόσχα όμως να παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική ερμηνεία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ούτε η ρωσική ούτε η συριακή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή, ενώ ο Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου τόνισε σε ανακοίνωση του, ότι η αυτοκινητοπομπή δεν επλήγη από αέρος, αλλά τα οχήματα καταστράφηκαν από φωτιά, που προκάλεσε το φορτίο που μετέφεραν.
“Μελετήσαμε λεπτομερώς το οπτικοακουστικό υλικό από το περιστατικό με τους αποκαλούμενους ‘ακτιβιστές’ και δεν εντοπίσαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε από πυρομαχικά”, δήλωσε ο Κονασένκοφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε