Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στέλεχος των Ρεπουμπλικανών θέλει να βάλει “φρένο” στον Τραμπ

Στέλεχος των Ρεπουμπλικανών θέλει να βάλει “φρένο” στον Τραμπ

Ένας μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε “νταή του σχολικού προαυλίου”.

“Προτρέπω όσους από εσάς παρατηρούν με ανησυχία τη σημερινή κυβέρνηση αλλά δεν λένε τίποτα, να σηκωθούν και να την καταγγείλουν όταν παραβιάζονται επικίνδυνα οι κόκκινες γραμμές” είπε ο Ουίλιαμ Γουέλντ, ανακοινώνοντας ότι συγκροτεί μια διερευνητική επιτροπή για να εξετάσει τις πιθανότητες που έχει αν βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τραμπ.

Μέχρι στιγμής πάντως, φαίνεται ότι θα είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να αντιπαρατεθεί στον πρόεδρο. Σύμφωνα με τον ινστιτούτο Gallup ο Τραμπ παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, με το ποσοστό αποδοχής του να αγγίζει το 89%.

Ο Γουέλντ φαίνεται ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια των μετριοπαθών και των ανεξαρτήτων αλλά και εκείνων που τηρούν ακόμη την “παραδοσιακή” γραμμή του κόμματος ιδίως απέναντι στη Ρωσία.

Ο Τραμπ “λειτουργεί σαν τον νταή του προαυλίου, εκτός φυσικά όταν περιβάλλεται από άλλους νταήδες σαν τον Πούτιν. Τότε γίνεται μελιστάλαχτος, όλο χαμόγελα”, είπε κατά την επίσκεψή του στο Νιου Χαμσάιρ, την Πολιτεία που δεν παραλείπουν να επισκεφθούν σχεδόν όλοι οι διεκδικητές του Λευκού Οίκου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις