Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Με γαλάζιο και μπλε Άννα Μαρία, Μαρί Σαντάλ και Παύλος

Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Με γαλάζιο και μπλε Άννα Μαρία, Μαρί Σαντάλ και Παύλος

Η σχέση της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας είναι γνωστή. Ο Παύλος, η Άννα Μαρία και η Μαρί Σαντάλ ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Με τη μητέρα του, Άννα Μαρία από τη μια και τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ από την άλλη, ο Παύλος Γλίξμπουργκ έφτασε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Η τέως βασίλισσα της Ελλάδας, Άννα Μαρία επέλεξε ένα ταγιέρ σε σκούρο μπλε χρώμα, ενώ η Μαρί Σαντάλ φόρεσε επίσης ταγιέρ αλλά σε τόνο γαλάζιο.

Σε γαλάζιο χρώμα ήταν και η γραβάτα που επέλεξε ο Παύλος Γλίξμπουργκ.

Πέραν της ελληνικής καταγωγής του πρίγκιπα Φίλιππου, η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας με την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας συνδέονται και με άλλους, συγγενικούς δεσμούς. Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, άλλωστε, ήταν πρώτος ξάδερφος του βασιλιά Παύλου της Ελλάδας.

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι ο νονός της κόρης του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, της Μαρίας Ολυμπίας.

Επίσης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ο νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ, του διαδόχου του βρετανικού θρόνου πλέον, ενώ την κόρη του τέως βασιλιά Θεοδώρα είχε βαφτίσει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο είχαν, επίσης, βαφτίσει τον γιο του τέως βασιλιά, Φίλιππο.

Το 1998, ο τωρινός διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Ουίλιαμ -και βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου- βάπτισε με τη σειρά του, τον εγγονό του Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνο Αλέξιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις