Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Στη δίνη του κορονοϊού η Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία και Μεξικό

Στη δίνη του κορονοϊού η Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία και Μεξικό

Βαρύς εξακολουθεί να είναι ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Λατινική Αμερική. Η Βραζιλία συνεχίζει να καταγραφεί χιλιάδες κρούσματα σε καθημερινή βάση, ενώ στο Μεξικό οι θάνατοι είναι εκατοντάδες. 

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.211 ασθενείς με κορονοϊό, από 411 την προηγουμένη, και διαγνώστηκαν 34.885 κρούσματα. Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει επισήμως ως αυτό το χρονικό σημείο 564.773 θανάτους επί συνόλου 20,2 εκατομμυρίων μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της. Ο απολογισμός των θυμάτων είναι ο δεύτερος βαρύτερος στην υφήλιο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός μολύνσεων είναι ο τρίτος υψηλότερος στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν 786 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 19.555 κρούσματα. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 245.476 νεκρούς επί συνόλου 2.997.885 μολύνσεων. Ο απολογισμός αυτός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, γενικά αναγνωρίζεται πως είναι υποτιμημένος. Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας υπολόγισε την 30ή Ιουνίου, με βάση δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα, πως οι θάνατοι πιθανόν είναι κατά σχεδόν 60% περισσότεροι από τους επισήμως επιβεβαιωμένους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις