Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Στη Φλόριντα καταφτάνει η τροπική καταιγίδα Αλβέρτος!

Στη Φλόριντα καταφτάνει η τροπική καταιγίδα Αλβέρτος!

Χιλιάδες κάτοικοι της Φλόριντα εγκαταλείπουν τις εστίες τους – Φεύγουν για να σωθούν από την τροπική καταιγίδα Αλβέρτος.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται στη Φλόριντα η τροπική καταιγίδα Αλβέρτος, δήλωσε ο Ντέιβιντ Ροθ, μετεωρολόγος στο Κέντρο Πρόγνωσης Καιρού. “Θα χτυπήσει αργά το απόγευμα (τοπική ώρα – ξημερώματα Τρίτης ώρα Ελλάδας) είπε ο Ροθ. Η ταχύτητά της εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Δεν ανήκει στην κατηγορία ενός τυφώνα. Ωστόσο είναι σίγουρα μία επικίνδυνη καταιγίδα, σύμφωνα με τους επιστήμονες του National Weather Service στο College Park του Maryland. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς ο “Αλβέρτος” πλησιάζει απειλητικός στο Panhandle της Φλόριντα. Τοπικοί παρατηρητές θεωρούν ότι θα σημειωθούν πλημμύρες, κυρίως, στις νότιες παράκτιες περιοχές. Ολόκληρη η Πολιτεία της Φλόριντα τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, περιμένοντας το χτύπημα από την Καραϊβική προς τις ΗΠΑ.

Οι αρχές της Φλόριντα κήρυξαν συναγερμό

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ρικ Σκοτ κήρυξε και τις 67 κομητείες της σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε μία προσπάθεια να κινητοποιηθεί πλήρως και εγκαίρως ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην προστασία από τις αναμενόμενες πλημμύρες. Τις επόμενες ώρες η Φλόριντα αναμένει 25 εκατοστά βροχοπτώσεων. Τα πεδινά, βαλτώδη εδάφη της νότιας Φλόριντα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Τις τελευταίες ημέρες στις Νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες εκδηλώνονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι, δήλωσαν αξιωματούχοι.

πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις