Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στη φυλακή για παιδεραστία ο καρδινάλιος, πρώην στενός σύμβουλος του Πάπα

Στη φυλακή για παιδεραστία ο καρδινάλιος, πρώην στενός σύμβουλος του Πάπα
Φωτογραφία Reuters

Ήταν ο τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία του Βατικανού και στενός σύμβουλος του Πάπα. Πλέον είναι καταδικασμένος για παιδεραστία και οδηγείται στη φυλακή.

Ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που καταδικάζεται για παιδεραστία. Θύματά του είχαν πέσει δυο αγόρια, μέλη εκκλησιαστικής χορωδίας.

Η ποινή του 77χρονου καρδινάλιου θα ανακοινωθεί στις 13 Μαρτίου. Τον περασμένο Δεκέμβριο δικάστηκε και καταδικάστηκε στην Αυστραλία. Η καθεμιά από τις πέντε κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ο Τζορτζ Πελ επισύρει κάθειρξη δέκα ετών.

Δικαστήριο της Μελβούρνης αποφάσισε να διατάξει την άμεση προφυλάκισή του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, την οποία έχει καταθέσει. Οι συνήγοροι του Πελ είχαν ζητήσει να μείνει ελεύθερος μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Ο δικαστής Πίτερ Κιντ ακύρωσε την αποφυλάκιση του καρδινάλιου υπό όρους για ιατρικούς λόγους και διέταξε να τεθεί υπό κράτηση αμέσως, μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο πρώην ταμίας και στενός σύμβουλος του Πάπα είναι το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωμαιοκαθολικής ιεραρχίας που καταδικάστηκε ποτέ για εγκλήματα σεξουαλικής φύσης με θύματα ανήλικους. Η έκβαση της υπόθεσης προκάλεσε σοκ στην εκκλησία και στους υποστηρικτές του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις