Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στη Ρωσία ο Ζαΐρ Μπολσονάρο εν μέσω ουκρανικής κρίσης – «Χειρότερη στιγμή για επίσκεψη»

Στη Ρωσία ο Ζαΐρ Μπολσονάρο εν μέσω ουκρανικής κρίσης – «Χειρότερη στιγμή για επίσκεψη»

Στη Ρωσία φτάνει σήμερα Τρίτη (15.2.2022) ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, για μια αμφιλεγόμενη επίσκεψη την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως με αφορμή την επίσκεψη Ζαΐρ Μπολσονάρο στη Ρωσία, η Βραζιλία έσπευσε να καθησυχάσει την Ουκρανία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών, Κάρλος Φράνκα, με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα. 

Ο Φράνκα “ενημερώθηκε για την κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας από τον ομόλογό του” και “επανέλαβε τη θέση της Βραζιλίας υπέρ μιας ειρηνικής λύσης”, ανακοίνωσε το βραζιλιάνικο υπουργείο Εξωτερικών.

Παρά την όξυνση της έντασης στην Ουκρανία ο Μπολσονάρο επιβεβαίωσε την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο χρόνος της οποίας εγείρει ερωτήματα.

Μια επίσκεψη που δεν θα μπορούσε να γίνει σε χειρότερη στιγμή

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το ταξίδι του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί την Πέμπτη στην Ουγγαρία για να συναντηθεί με τον σύμμαχό του, τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, δεν θα μπορούσε να γίνεται σε χειρότερη στιγμή.

Ο Μπολσονάρο εξήγησε ότι η χώρα του, μεγάλη γεωργική παραγωγός και εξαγωγός, “βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα λιπάσματα της Ρωσίας”, για να δικαιολογήσει το ταξίδι του, το οποίο θα επικεντρωθεί σε διμερή ζητήματα, όπως η γεωργία, η ενέργεια και η άμυνα.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί αύριο Τετάρτη στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, “έναν ισχυρό άνδρα” που θαυμάζει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις