Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Στην Άγκυρα ο Μπορέλ για την κατάσταση τη Συρία

Μπορέλ

Στην Τουρκία για συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο σχετικά με την κατάσταση στην Ιντλίμπ θα βρίσκεται σήμερα (03.03.2020) και αύριο ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Μπορέλ συνοδεύεται από τον Ευρωπαίο επίτροπο για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς. Κατά την παραμονή του στην Άγκυρα θα συνομιλήσει με Τούρκους αξιωματούχους για τις «ανθρωπιστικές συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό» που έχει η σύγκρουση στη Συρία, «καθώς και η κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία».

«Στη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Άγκυρα, θα συναντήσουν συνομιλητές υψηλού επιπέδου από τις τουρκικές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Click4more Ιντλίμπ: Η Τουρκία κατέρριψε αεροσκάφος της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας

Η επίσκεψη Μπορέλ στην Τουρκία γίνεται πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Ζάγκρεμπ υπό την προεδρία του Μπορέλ, στην ημερήσια διάταξη της οποίας θα είναι οι εντάσεις με την Τουρκία και η σύγκρουση στη Συρία.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την Παρασκευή την ανησυχία του για έναν «κίνδυνο μείζονος διεθνούς στρατιωτικής σύγκρουσης» στη Συρία.

Ο Λέναρτσιτς θα συνεχίσει από την πλευρά του την παραμονή του στην Τουρκία επισκεπτόμενος «εγκαταστάσεις για πρόσφυγες στην Γκαζιαντέπ (νοτιοανατολική Τουρκία)», ανακοινώθηκε επίσης.

Click4more Απίστευτος Τσαβούσογλου στον Γερμανό ΥΠΕΞ: Να τα πεις στους Έλληνες που σκοτώνουν πρόσφυγες

Ο Ερντογάν κάλεσε έχει καλέσει την Ευρώπη «να επωμισθεί το μερίδιό της από το βάρος» της υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων από τη Συρία, αφού τους άνοιξε τις πόρτες προς τη Γηραιά Ήπειρο επιδιώκοντας να λάβει περισσότερη δυτική υποστήριξη στη Συρία.

«Από τότε που ανοίξαμε τα σύνορά μας, ο αριθμός αυτών που κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη έφθασε τις εκατοντάδες χιλιάδες. Σύντομα ο αριθμός αυτός θα είναι εκατομμύρια», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις