Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Στην αντεπίθεση ο Ντενίζ Γιουτζέλ: Ζητά αποζημίωση από την Τουρκία για παράνομη κράτηση

Στην αντεπίθεση ο Ντενίζ Γιουτζέλ: Ζητά αποζημίωση από την Τουρκία για παράνομη κράτηση
Φωτογραφία Αρχείου EPA

Κρατήθηκε στις τουρκικές φυλακές σχεδόν έναν χρόνο. Η σύλληψή του κλόνισε στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία. Μήνες μετά την αποφυλάκισή του, ο Ντενίζ Γιουτζέλ, ανταποκριτής της εφημερίδας Die Welt τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τρομοκράτη, περνά στην αντεπίθεση!

Το Γερμανός (τουρκικής καταγωγής) δημοσιογράφος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Τουρκίας ζητώντας αποζημίωση για την κράτησή του. Ο Ντενίζ Γιουτζέλ μπορεί να αποφυλακίστηκε και να επέστρεψε στη Γερμανία, όπως θα δικαστεί για τρομοκρατία στην Τουρκία…

Ο Γιουτζέλ είχε συλληφθεί στην Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2017 και είχε αφεθεί ελεύθερος περίπου έναν χρόνο μετά. Τώρα προσφεύγει αξιώνοντας αποζημίωση 1 εκατομμυρίου τουρκικών λιρών (περίπου 152.000 δολάρια) για την κράτησή του στην Τουρκία, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter αργά χθες το βράδυ της γερμανικής πτέρυγας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

Η δίκη του με την κατηγορία της τρομοκρατίας, της προπαγάνδας και της στάσης έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, προσθέτει στην ανάρτησή της η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικαλούμενη τον δικηγόρο του Γιουτζέλ, Βεϊσέλ Οκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις