Κόσμος

Στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακά θέματα, Φράνσις Φάνον, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το συγκεκριμένο ταξίδι που θα λάβει χώρα από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου αντανακλά το μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στην Ελλάδα που, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προώθηση της ενεργειακής ολοκλήρωσης για την περιοχή». Μάλιστα, ο Αμερικανός υφυπουργός θα συμμετέχει και σε μια συνάντηση της ομάδας εργασίας «3 + 1», με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναφορικά με το ευρύτερο πλαίσιο της περιοδείας, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι βασικός στόχος είναι η «επέκταση των οικονομικών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του φυσικού αερίου και των συναφών εξαγωγών, και να ενθαρρύνει τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν την ενεργειακή συνεργασία για την μεγαλύτερη περιφερειακή σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή».

Τέλος, χρησιμοποιώντας ως βάση την προηγούμενη επίσκεψη του στην περιοχή, ο Φράνσις Φάνον θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να συζητήσει την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και της ενεργειακής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.-

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όταν οι ΗΠΑ ανέτρεψαν κυβέρνηση του Ιράν το 1953: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από ένα παρελθόν που πλέον μπορεί να μη φαντάζει τόσο μακρινό
Με την Μέση Ανατολή να φλέγεται, όλο και περισσότεροι επικαλούνται το πραξικόπημα του 1953 που υποστηρίχθηκε από τη CIA και ανέτρεψε τον Μοσαντέγκ ως απόδειξη ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι αξιόπιστες»
Ιράν 1953
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία 4
Με μήνυμα στα περσικά ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ
«Ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των θεσμών ασφαλείας του καθεστώτος μας έχουν εκφράσει τον φόβο, την απελπισία και τον θυμό τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν»
Ιρανοί πολίτες σε ταράτσα κτιρίου στην Τεχεράνη μετά την ισραηλινή επίθεση στη ιρανική δημόσια ραδιοτηλεόραση 2