Κόσμος

Στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο και ο Μάικλ Μπένετ – Έφτασαν τους 21 οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών

Ο Μάικλ Μπένετ, γερουσιαστής των Δημοκρατικών, ανακοίνωση την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του κόμματος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η υποψηφιότητα Μπένετ ανεβάζει στους 21 τους υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών που προσδοκούν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Δεν γίνεται να είμαστε η πρώτη γενιά που θα αφήσει λιγότερα στα παιδιά μας», έγραψε σε ανάρτηση στο twitter ο 54χρονος γερουσιαστής Μάικλ Μπένετ , ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του. «Ας δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους τους Αμερικανούς και να αποκαταστήσουμε την ακεραιότητα της χώρας μας».

Ο Μπένετ, γερουσιαστής από το Κολοράντο από το 2009, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ προβάλει το έργο του πέρα από κομματικές γραμμές, για την «εκπαίδευση, το κλίμα, τη μετανάστευση, την υγεία και την εθνική ασφάλεια», ενώ είναι ο έβδομος γερουσιαστής που μπαίνει στην κούρσα του Δημοκρατικού χρίσματος.

Ο Μπένετ που είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες, είχε δηλώσει τον Μάρτιο το σχέδιό του να τεθεί υποψήφιος, αλλά στις αρχές Απριλίου αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, ενώ αργότερα τον ίδιο μήνα έκανε γνωστό πως ολοκλήρωσε την θεραπεία του, λέγοντας ότι θα διεκδικήσει την προεδρία.

Πάντως ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφίοτητάς του, προηγείται κατά πολύ έναντι των άλλων υποψηφίων των Δημοκρατικών για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Με βάση τον μέσο όρο σφυγμομετρήσεων που υπολόγισε ο ιστότοπος RealClearPolitics ο Μπάιντεν λαμβάνει 32,8% και ο κυβερνήτης του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς 19,4%. Κανείς από τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν ξεπερνά το 9%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8