Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

«Στην Ρωσία είναι αδύνατον να κυκλοφορήσει μια εφημερίδα σαν το Charlie Hebdo»

Charlie Hebdo Γαλλία

Στην Ρωσία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ένα έντυπο παρόμοιο με την γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα.

Το Charlie Hebdo… που δεν θα υπήρχε στην Ρωσία

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, «επειδή στην Ρωσία, η οποία είναι εν μέρει επίσης μουσουλμανική χώρα, καθώς στην Ρωσία ζουν 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και στην Ρωσία, όπου φυσικά κύρια θρησκεία είναι ο χριστιανισμός και οι περισσότεροι είναι χριστιανοί, η μοναδικότητα της χώρας μας βρίσκεται ακριβώς στο ότι είναι μια πολυεθνική χώρα με πολλά δόγματα θρησκειών και όλες οι θρησκείες συμβιώνουν σεβόμενες πλήρως η μία την άλλη».

«Γι’ αυτούς τους λόγους –συνέχισε ο Πεσκόφ– η ύπαρξη ενός τέτοιου εντύπου στην χώρα μας είναι απολύτως αδύνατη, ακόμη και δεδομένης της ισχύουσας νομοθεσίας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απάντησε ερώτημα αν επιτρέπονται στην Ρωσία γελοιογραφίες με αναφορές σε θρησκευτικά ζητήματα. «Το ζήτημα είναι πως αυτό το θέμα είναι τόσο σύνθετο, που να το συζητά κάποιος από κάποια επίσημη θέση είναι αδύνατο», δήλωσε ο Πεσκόφ, υπογραμμίζοντας ότι «αναμφισβήτητα, είναι ανεπίτρεπτο να προσβάλλεις τα συναισθήματα των πιστών και ταυτόχρονα είναι ανεπίτρεπτο να σκοτώνεις ανθρώπους. Και το ένα και το άλλο είναι ανεπίτρεπτα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις