Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Στην Ρωσία ψήφισαν νόμο που απαγορεύει την «προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+» και μεταξύ ενηλίκων

Στην Ρωσία ψήφισαν νόμο που απαγορεύει την «προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+» και μεταξύ ενηλίκων

Στη Ρωσία ψήφισαν σήμερα (27.10.2022) νόμο, ο οποίος διευρύνει την υπάρχουσα απαγόρευση για «προπαγάνδα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» στα παιδιά και πλέον αυτό θα ισχύει… και για τους ενήλικες! Αυτό αφορά τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, ακόμα και τη διαφήμιση. 

Με βάση τον νέο νόμο για την απαγόρευση «προπαγάνδας υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», ο οποίος ψηφίστηκε σε πρώτη ανάγνωση από την Δούμα, κάθε εκδήλωση ή ενέργεια που θεωρείται ως απόπειρα προώθησης της ομοφυλοφιλίας προβλέπει την επιβολή προστίμου. 

«Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας, οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας ενέκριναν ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση τις τροπολογίες στη νομοθεσία που απαγορεύει την προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων», ανέφερε το κοινοβούλιο στον ιστότοπό του.

Είναι προγραμματισμένες δύο ακόμη αναγνώσεις, προτού το εξετάσει η Άνω Βουλή, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ώστε να υποβληθεί προς υπογραφή στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που γενικά αποτελεί μια απλή τυπική διαδικασία.

Ο νόμος του 2013 που τιμωρεί την «προπαγάνδα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» μεταξύ ανηλίκων ενισχύεται από την απαγόρευση της «άρνησης των οικογενειακών αξιών» και την «προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών προσανατολισμών» και μεταξύ των ενηλίκων.

Οι απαγορεύσεις αυτές αφορούν «τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο» ή ακόμα και τη διαφήμιση. «Οι ταινίες που προωθούν τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις δεν θα λαμβάνουν άδεια διανομής», προειδοποίησε η Δούμα.

Ο νόμος θα απαγορεύει επίσης «πληροφορίες που ενδέχεται να προκαλέσουν την επιθυμία αλλαγής φύλου» στα παιδιά.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και τη Ρωσία από την υποβάθμιση και την εξαφάνιση, από το σκοτάδι που εξαπλώνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα ευρωπαϊκά κράτη», δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

Τα αδικήματα αυτά θα τιμωρούνται με βαριά πρόστιμα και οι αλλοδαποί που παραβιάζουν αυτόν τον νόμο πιθανόν να απελαύνονται, σύμφωνα με τη Δούμα.

Η Ρωσία ενισχύει σταθερά τη συντηρητική της στροφή τα τελευταία χρόνια απέναντι σε αυτό που ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσιάζει ως «παρακμή» της δυτικής κοινωνίας.

Αυτή η στροφή έχει τονιστεί περαιτέρω από την αρχή της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, που παρουσιάστηκε από το Κρεμλίνο και ως μια μάχη ενάντια στον δυτικό κόσμο, που έχει στόχο, σύμφωνα με τη Μόσχα, να εξαλείψει τη Ρωσία.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση (στην Ουκρανία) δεν λαμβάνει χώρα μόνο στα πεδία των μαχών, αλλά και στις συνειδήσεις των ανθρώπων, στο μυαλό τους, στις ψυχές τους», έγραψε στο Telegram ο βουλευτής Αλεξάντρ Κινχτάιν, εκτιμώντας επιπλέον ότι στο ζήτημα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ η Ρωσία βρίσκεται σε «σύγκρουση πολιτισμού» με τη Δύση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις