Κόσμος

Στην Τουρκία 15 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν από το Ισραήλ

Τουρκική πηγή ασφαλείας δήλωσε πως 15 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αναμενόταν να φθάσουν μέσω Αιγύπτου αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην Τουρκία μεταφέρθηκαν 15 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι οι οποίοι απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας με τη Χαμάς. Οι Παλαιστίνιοι έφτασαν σήμερα στην Τουρκία μετά την απέλασή τους στην Αίγυπτο. 

Είναι οι πρώτοι Παλαιστίνιοι που γίνονται δεκτοί από την Τουρκία, μια τρίτη χώρα εκτός από την Αίγυπτο βάσει των όρων της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς, που απαγορεύουν στους κρατουμένους που έχουν καταδικαστεί από το Ισραήλ για βίαιες επιθέσεις να επιστρέψουν στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Για τους Παλαιστίνιους, οι Παλαιστίνιοι που φυλακίστηκαν επειδή πολέμησαν εναντίον του Ισραήλ είναι ήρωες της αντίστασης.

Τουρκική πηγή ασφαλείας δήλωσε πως 15 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αναμενόταν να φθάσουν μέσω Αιγύπτου αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρώτη φάση της κατάπαυσης του πυρός οδήγησε στην απελευθέρωση από τη Χαμάς 18 ομήρων και από το Ισραήλ, 583 Παλαιστίνιων κρατουμένων, από τους οποίους τουλάχιστον 79 στάλθηκαν στην Αίγυπτο. Όπως και εκείνοι που πάνε στην Τουρκία, ορισμένοι μπορεί να πάνε στην Αλγερία ή το Κατάρ, λένε πηγές της Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν τα θέματα της Γάζας και του Ιράν.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε με την επίθεση μαχητών υπό την ηγεσία της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου 2023, στο Ισραήλ που σκότωσε 1.200 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον άλλοι 250 συνελήφθησαν όμηροι. Η ισραηλινή στρατιωτική εκστρατεία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 47.000 Παλαιστινίων και μετέτρεψε το παλαιστινιακό θύλακα σε ερείπια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Politico: Οι ταραχές στη Γαλλία βάζουν φωτιά στην προεδρική κούρσα του 2027 – Η μεγάλη ευκαιρία της Λε Πεν και το αδιέξοδο του Μακρόν
Η πολιτική αναταραχή δημιουργεί ευκαιρίες και κινδύνους για τους βασικούς διεκδικητές της προεδρίας: Μαρίν Λε Πεν, Ζαν-Λικ Μελανσόν, Εντουάρ Φιλίπ και Ραφαέλ Γκλικσμάν
Ταραχές στη Γαλλία
Axios: Στο Όσλο ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Γουίτκοφ και Ευρωπαίους εκπροσώπους – Οι δύο άξονες των συζητήσεων
Στις συνομιλίες αναμένεται να συμμετάσχουν και ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στόρε, εκπρόσωποι των χωρών της Ε4 (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία) και αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Ο Στίβ Γουίτκοφ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Αυστραλία: O κουρέας-ήρωας που βοήθησε τη βουλευτή που δέχτηκε επίθεση – «Είχε ένα μαχαίρι, το έβγαλα από την τσέπη του και το πέταξα μακριά»
Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Αυστραλίας μετά την επίθεση στη βουλευτή Χέλεν Χέινς, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω της, έξω...
O κουρέας-ήρωας που βοήθησε τη βουλευτή που δέχτηκε επίθεση
Ηρεμία τη νύχτα μετά τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας στη Γαλλία, λέει ο Λεκορνί - Συναγερμός για τις κινητοποιήσεις του Σαββάτου
«Απόψε θα αποφασιστούν νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας όπου το απαιτεί η κατάσταση», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί
γαλλια 5