Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Στην Τουρκία ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας – «Ξεχάστηκε» ο Κασόγκι

Στην Τουρκία ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας – «Ξεχάστηκε» ο Κασόγκι

Περασμένη ξεχασμένη για την Τουρκία η δολοφονία του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Μετά το ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τώρα στην Άγκυρα θα βρεθεί ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, στην προσεχή Τετάρτη, 22 Ιουνίου, επιβεβαίωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα υποδεχθούμε τον πρίγκιπα διάδοχο την Τετάρτη στο Κουλιγέ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους και χρησιμοποιώντας την ονομασία του τουρκικού προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα.

Την επίσκεψη του Σαουδάραβα πρίγκιπα στην Τουρκία είχε κάνει γνωστή μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου νωρίτερα, Τούρκος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του «MBS» στην Τουρκία μετά τη δολοφονία, τον Οκτώβριο 2018 στην Κωνσταντινούπολη, του Τζαμάλ Κασόγκι, υπόθεση που είχε ψυχράνει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο αντίπαλες περιφερειακές δυνάμεις.

Το λεπτομερές πρόγραμμα της επίσκεψης θα ανακοινωθεί «στη διάρκεια του σαββατοκύριακου».

Στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες, ανέφερε ο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πάει στα τέλη Απριλίου στη Σαουδική Αραβία, όπου είχε συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο, πριν μεταβεί στη Μέκκα.

Ο Ερντογάν και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας «έκαναν μια ανασκόπηση των τουρκοσαουδαραβικών σχέσεων και των μέσων για την ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς», είχε μεταδώσει το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA μετά τη συνάντησή τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις