Κόσμος

Sting εναντίον Μπολσονάρου για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Ο Sting με δήλωσή του καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της Βραζιλίας διαχειρίζεται τις καταστροφικές πυρκαγιές στο δάσος του Αμαζονίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μία δημοσίευσή του στο Facebook, ο μουσικός επέκρινε έντονα τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, και τον κατηγορεί ότι τηρεί αρνητική στάση απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Επίσης τον καταγγέλλει ότι με τη στάση του και τις πολιτικές του αποφάσεις ανοίγει τον δρόμο της αποψίλωσης του Αμαζονίου και της εμπορικής εκμετάλλευσης της περιοχής.

Ο διάσημος μουσικός λέει ακόμα στο σημείωμά του ότι είναι γνωστό σε όλους πως ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν συμπαθεί και μιλάει απαξιωτικά για τους ιθαγενείς της Αμαζονίας και καλεί την κυβέρνηση της χώρας να αλλάξει πολιτική, καθώς αμέτρητα είδη που ζουν στην περιοχή κινδυνεύουν να εξαφανιστούν άμεσα.

Ο Sting, σύμφωνα με το περιοδικό «The Rolling Stone», εδώ και χρόνια είναι υποστηρικτής της διατήρησης του τροπικού δάσους, έχοντας ξεκινήσει το Rainforest Foundation Fund το 1987, το οποίο συνεργάστηκε στενά με αυτόχθονες κοινότητες στη Βραζιλία και τη Νότια Αμερική για να προστατεύσει τα σπίτια τους. Στην επιστολή του έγραψε σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι ηγέτες που επικαλούνται εθνικιστικές ατζέντες ή ισχυρίζονται ότι η αλλαγή του κλίματος και όσοι μιλούν για αυτή είναι μια φάρσα, είναι ένοχοι πολύ περισσότερο από όλους όσοι κοιτάζουν και δεν κάνουν τίποτα. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια σε παγκόσμια κλίμακα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Γκέι ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας κι ο σύζυγός του κατηγορούνται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών
Ο επιχειρηματίας είναι ένας από τους πρώτους που έκαναν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας στη Βρετανία - Αντιμέτωπο με βαριές κατηγορίες βρίσκεται το ζευγάρι
Ζευγάρι ομοφυλόφυλων στη Βρετανία